Снимка: © Facebook.com/Boyko Borissov

Даниел Митов ще води партийната листа на ГЕРБ в 24 МИР в София на предстоящите парламентарни избори на 11 юли. На 4 април водач там бе Росен Желязков, а Митов беше подгласник на Борисов в 25-и.

Зам.-председателят на партията, който беше предложен от Бойко Борисов за премиер по време на 45-ия парламент, ще оглави и предизборния щаб в столицата.

Това стана ясно от включване на живо във Facebook на бившия премиер Бойко Борисов, който представи новите лица на ГЕРБ в София.

„Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, силата и амбициите“, каза той пред младите активисти от различни професии.

След като те му се представиха, лидерът на партията заяви: „Това са хората за общински съветници след 2 години, за районни кметове, за кмет на София“.

Според Томислав Дончев, който ще е председател на националния предизборен щаб на партията, ГЕРБ ще „радикализират“ вижданията си по отношение на административната реформа с въвеждане на „мълчаливо съгласие“ при инвестиционни проекти, намаляване на лицензионни и разрешителни режими, специален фокус към българите, които се завръщат в чужбина и др.

Бойко Борисов използва случая и за да коментира отстраняването на шефа на ДАНС Димитър Георгиев по искане на служебния премиер Стефан Янев. Хода си министър-председателят обяви на брифинг в сряда.

Председателят на ДАНС ще бъде отстранен по искане на Стефан Янев

Според Борисов – има „една-единствена“ причина за махането на шефовете на служби – „разкриването на шпионските мрежи на Русия“ у нас. 

„Оттук нататък никой – мога да се обзаложа с всеки един от вас – никой и никога в България повече няма да разкрие руски шпиони, никой няма повече да си сложи главата в торбата. Извинявам се, че съм накарал тези момчета да защитават националната сигурност. Те били непочтени според някого“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Затова ги махнаха, искам сега да се внедрите и като тях – нахално, брутално, до края да изчистите кого и как са подслушвали. Да сменяш шефовете на службите, когато ти си само един служебен министър-председател, това е реваншизъм“, обърна се той към младите активисти на ГЕРБ.


 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"