Модата не е това, което беше: Xbox пусна кецове с Adidas, готви колаборация и с Gucci

Немалка част от нас са чували за sneaker културата - редките модели спортни кецове, които се разпродават за часове на пазарите в Западна Европа и САЩ, опашките и истерията пред магазините на Supreme (по-актуални преди Covid), комбинирането на спортни марки с луксозни.

Цялата тази истерия е обгърнала модната индустрия през последното десетилетие. Колаборациите излязоха от рамките на стриктните партньорства между модни брандове. На пазара вече могат да се срещнат какви ли не комбинации - от бирата Budweiser със Supreme до последната колаборация на марката за техника Braun с Highsnobiety.

nike dunk low x playstation 5

И други продуктови сектори започнаха да черпят вдъхновение от случващото се в модата - като този на конзолите. Ако не сте геймър, все може да сте чували нещо за ограниченото количество на Playstation 5 при първите появи на пазара. А ако сте геймър, сте напълно наясно с цялата ситуация колко малка извадка от желаещите го се добраха до него при първия и втория "рилийз" и по колко месеца се чакаше до новото му пускане на пазара.

В момента новата next-gen конзола Xbox Series X на Microsoft е достатъчно трудна за купуване, а представете си колко по-трудно е да се сдобиеш с новите им кецове с Adidas.

Всички сме наясно кой е лидерът между Playstation и Xbox, но хикс конзолата вдига летвата значително, утвърждавайки силните си позиции. Всъщност Playstation са обвинявани немалко пъти от потребителите за крадене на голяма част от характеристиките им в дигиталния интерфейс и извън него от Xbox, като едно от най-актуалните обвинения е за дизайна на последния им джойстик.

За момента освен партньорството на Xbox с бранда с трите линии, се спекулира и сътрудничество с Gucci. Поводът е teaser-закачките, които се разменят в Twitter.

Колкото до модната игра, в средата на годината излезе Playstation 5 дизайн с high-fashion марката Balenciaga, като цената на тениската е по-скъпа от тази на конзолата.

Друг горещ модел е Travis Scott’s Playstation Nike Dunk. Тематичната конзола и преди е влизала в колаборация с Nike, а в историята й през последните години има кръстоски и с масовите брандове за бърза мода като Zara, Bershka, H&M, Pull & Bear и други.

Louis Vuitton x League of Legends

Луксозните модни марки изобщо не са новост за видео игрите - продуктовото позициониране се интегрира в гейминг заглавията през последните години.

Няколко емблематични примера са Louis Vuitton x League of Legends, Gucci x Tennis Clash, Balenciaga x Fortnite - с най-различни брандирани елементи, от дрехи и локации до оръжия и какво ли още не.


Gucci x аdidas: повече adidas и по-малко Gucci Gucci x аdidas: повече adidas и по-малко Gucci

Gucci пресъздава сцени от филмите на Стенли Кубрик Gucci пресъздава сцени от филмите на Стенли КубрикАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024