Десетки триетажни сгради с панорама към Витоша, река, езеро и „Алея на здравето“ – това е само част от проекта за новия жилищен комплекс „Морени клуб резиденс“, който трябва да е напълно завършен до 2025 г.

На 26 октомври се проведе церемонията за начало на строителството му. Комплексът ще е разположен южно от „Ринг мол“, точно в полите на Витоша.

Инвестиционно-консултантска компания „Планекс Инвест“ и „Данаос Дивелопмънт“, които са партньори със стойност на инвестицията от 60 милиона лева, смятат проектът да бъде реализиран на два етапа. А първият от тях да е въведен в експлоатация след 28 месеца.

От 90 дка терен застроени ще бъдат само 13 500 кв. м. „Морени клуб резиденс“ ще е с ниско етажно строителство и обширна паркова зона, а идеята на създателите му е спазване на здравословен начин на живот от страна на живущите в комплекса.

Проектирани са 13 триетажни сгради с общо 256 бр. двустайни, тристайни и четиристайни жилища. Ще се построят и 33 еднофамилни къщи. „Морени“ има по-различно градоустройствено решение с изцяло жилищна функция, сградите са свободно разположени „по хода на Слънцето“ и не нарушават движението на въздуха. Всички жилища разполагат с необходимите паркоместа, а автомобилното движение е изнесено само по периферията на комплекса, с което се осигурява чистотата на въздуха и безопасност за живущите.

„Морени“ се намира в зона с добре изградена транспортна и търговска градска мрежа, с възможности за спорт, развлечения и почивка. След очакваното удължаване на метрото до тази зона, комплексът ще стане още по-атрактивно място за живот.“, сподели управителят на „Планекс Инвест“ инж. Пламен Андреев.

Жителите ще могат да се разхождат около реката и езерото по „Алеята на здравето“, която е дълга 2,5 км. Отделно в „Морени“ ще има кътове за почивка и спорт на открито, детски развлечения и зона за разходка на домашни любимци.

Проектът е създаден с високи изисквания към новото озеленяване и благоустрояване на територията с екологични строителни материали и системи. Основните материали са камък, дърво и стъкло.

,,Планекс инвест“ планира засаждането на 500 дървета и 2 000 храсти и декоративни видове в прилежащия парк. Първите 20 иглолистни растения бяха засадени на церемонията в неделя, в която участваше и кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков.

„Морени“ е уникален проект, много мислен и много обичан от нас. Той е и резултат от близо 30 години развитие, много натрупан опит и непрекъснато надграждане“, каза инж. Пламен Андреев. „Надявам се заедно с другите проекти в района да създадем нов, модерен вторичен център в столицата“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рекорден брой Covid-сертификати са свалени въпреки сривовете в системата

DDoS атаки са причината за блокирането на портала HIS.bg

"Галъп": "Продължаваме промяната" е пред ИТН в битката за третото място

Шест партии и коалиции имат шанс за 47 Народно събрание, "Изправи се" пада под 4%

"Галъп": Радев влиза в кампанията с над 50%, но Covid-мерките може да променят шансовете му

Лозан Панов е на четвърто място след Мустафа Карадайъ

Домашният офис и свободата, към която ще се адаптираме

Аксенчър и балансът за служителите между дистанционната работа и времето в офиса

Мистерията с рейтингите на Netflix, или защо хората предпочитат "Приятели" пред "The Crown"

1/4 от зрителите на Squid Game в Европа са го изгледали за 2 дни, според данни на британска аналитична компания

BILLA празнува 21-ви рожден ден и раздава награди на 200 свои клиенти

Всеки, който регистрира касова бележка на spestivbilla.bg, може да спечели ваучер за пазаруване или куфар

Бергамо след трагедията с Covid: 92% ваксинирани и завръщане в нормалния живот

"Всички граждани демонстрират отговорност към собственото си здраве и към общността"

МЗ удължава валидността на сертификата за преболедували и улеснява ваксинираните с първа доза

Техните сертификати ще се признават само на територията на България