МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Министерството на регионалното развитие реши да публикува галерия със снимки от недовършените обекти по газовата връзка с Гърция, малко след като компанията ICGB съобщи публично, че всички основни строителни дейности са приключени.

Снимките на МРРБ са направени на 10 август, когато служебният вицепремиер Христо Алексиев се оплака, че не виждал газ по тръбата, а служебният регионален министър Иван Шишков описа обекта като "луксозна къща с мебели, но без ток и път".

В галерията са показани няколко снимки от Газоизмервателна станция Стара Загора, Кранов възел 6, разположен до село Тракия, както и канал на Напоителни системи и Диспечерски център в село Стамболийски.

Целта им явно е да покажат, че строителството на няколко места все още не е довършено. Вижда се шахтата на полуизграден противопожарен водопровод, насипи от предстоящото полагане на настилката при диспечерския център, недовършен канал и др.

От ICGB съобщиха, че са внесли предложение за разделяне на дейностите до пускането на интерконектора в експлоатация на два етапа, така че да се ускори издаването на Акт 15 и Акт 16.

Беше обявено също, че за по-бързото завършване на обекта са назначени всекидневни проверки от регионалните структури на ДНСК в Хасково и Стара Загора, които трябва да докладват за извършените строително-монтажни работи. Строител на интерконектора е гръцката компания Авакс, чийто собственик е привикан на среща с президента Румен Радев в петък.


Пиесата "Няма газ" в интерконектора продължава днес в президентството


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024