МВР окончателно отне лиценза на "Делта Гард" Снимка: © Антикорупционен фонд

Главна дирекция "Национална полиция" е издала заповед за отнемане на притежаваните лицензи за извършване на частна охранителна дейност на „Делта Гард“ ЕООД.

Заповедта е била връчена на управителя на дружеството на 5 ноември, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Фирмата вече е обжалвала отнемането на лиценза пред административен съд и до произнасянето на магистратите ще продължи да упражнява безпроблемно дейността си, става ясно от публикация на страницата на „Делта Гард“ във Facebook.

"Делта Гард" беше охранителната фирма, която се оказа свързана с основните "герои" на разследването "Осемте джуджета" на Антикорупционния фонд. Охранителите й не допускаха собствениците на завода за асансьори "Изамет" до производствените бази.

Екипи на "Делта Гард" охраняваха и конгреса на Българския футболен съюз на 12 октомври.

Процедурата по отнемане на лиценза на охранителната компания започна на 14 октомври. Причината - постъпили данни за "съдружник в дружеството, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер", заявиха тогава от МВР.

Съсобственици с равни дялове в компанията бяха двама души - Димитър Спасов (известен като Митко Каратиста) и Марин Русев, но от 25 октомври едноличен собственик е Русев.

Според "Свободна Европа" обвинение е повдиганто срещу Спасов - и то още през 2019 г., заради "самоуправство, осъществено със сила или заплаха".



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024