Министерството на здравеопазването препоръча на българските граждани да се въздържат от пътувания до Испания, Русия и Кипър.

Препоръката е заради усложнената епидемиологична обстановка и нарастващия брой положителни случаи на Covid-19 в тези страни. Преди седмица здравните власти предложиха въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, касаещи лицата, които пристигат у нас от тези държави.

Броят на заразените с коронавирус в Русия се увеличава през последните седмици. Във вторник в страната беше регистриран рекорден брой смъртни случаи за денонощие – 737. Властите обаче не планират да въвеждат нов локдаун.

В Испания най-засегнати са в област Каталуния, където властите отново въведоха по-строги мерки. Дискотеките и нощните барове на закрито там ще преустановят работата си в края на тази седмица.

Кипър отново е в червената зона на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Здравните власти съобщават, че 84% от новите случаи през изминалата седмица са на хора под 40-годишна възраст.


Новият план за Covid: По-малко ограничения за ваксинираните граждани при нова вълна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024