На видеоконферентна среща: Зеленски благодари на Петков, Борисов и Пеевски за подкрепата за Украйна Снимка: © Народно събрание

„Решенията, които вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна. Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви“.

Това е казал украинският президент във видеоконферентен разговор с лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС - Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

По време на срещата Зеленски е изразил благодарност към "подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция, която поддържа проевроатлантическа Украйна".

Борисов, Петков и Пеевски са поели ангажимент пред Зеленски, че „проатлантическото мнозинство в българския парламент ще продължи да подкрепя Украйна и в бъдеще“.

"България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична общност. Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отправи сходно с това на Борисов послание, като е подчертал, че "Украйна се бие не само за нея, но и за цяла Европа".

"Пожелавам на Украйна през тази година мир, постигнат с пълна победа, защото вие не се биете само за Украйна, а за цяла Европа. Можете да разчитате на нашата подкрепа, защото едно от нещата, които ни обединява най-силно е именно Украйна. Когато заедно помагаме на Украйна, никой в България не може да ни спре“, заяви Петков.

Председателят на ПГ на Движението за права и свободи Делян Пеевски също е присъствал на срещата, като не е пропуснал възможността да изтъкне своята евроатлантическа позиция.

„Можете да разчитате на пълната ни подкрепа и през новата година. Уверявам Ви, че полагаме всички усилия, въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България, да продължим да оказваме максимална подкрепа на страната ви", каза санкционираният по закона "Магнитски" Пеевски.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024