Над 1000 служители от Системата на Кока-Кола в България се включиха в 15-ото издание на доброволческата инициатива на компанията „Моят зелен град“. Те почистиха 10 замърсени местности в близост до София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Сандански и Смолян, като събраха стотици чували с отпадъци. Инициативата бе организирана в подкрепа на Световния ден за почистване и в партньорство с кампанията на bTV - „Да изчистим България заедно“.

За първи път отпадъците от всички 10 почистени локации бяха събирани разделно и предадени за рециклиране.

 инициативата „Моят зелен град“ - Кока-кола България - да почистим българия

Най-голямата група от доброволци беше съсредоточена в столицата. Стотици привърженици на зелената идея почистиха територията около езерото Панчарево, отбивките по Самоковско шосе и поречието на река Искър откъм село Герман.

„За екипа на Кока-Кола 15-ото издание на „Моят зелен град“ е поредната възможност не само да преобразим 10 красиви български локации, но и да продължим да споделяме общи ценности с нашите служителите и техните семейства за по-устойчивото развитие на местните общности и на планетата ни. Благодаря на всички тях за добрия пример и за това, че заедно доказваме, че последователните действия водят до значими резутати в името на общото ни по-добро и зелено утре“, сподели Юрг Буркхалтер, генерален директор на Кока-Кола ХБК България.

 „Моят зелен град“ - Кока-кола България - да почистим българия - гуми

Инициативата „Моят зелен град“ се реализира в подкрепа на глобалните ангажименти на Системата на Кока-Кола до 2030 г. да постигне еквивалента на 100% събиране и рециклиране на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 г. да се превърне във въглеродно неутрална компания.

Като част от предишните четиринадесет издания на кампанията служители от Кока-Кола България успяха да озеленят, почистят и облагородят редица местности, горски пространства и паркове в страната. Всяка година в рамките на инициативата се подбират места, където трудът на доброволците е необходим и полезен за цялостната грижа за околната среда и допринася за подобряването на екологичните условия и ресурси в съответната местност.

Само за последните четири издания на инициативата доброволците успяха да засадят над 7 декара гори, да съберат над 2220 чувала с отпадъци от 15 локации в страната и да почистят над 30 км крайбрежни зони.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

The Freestyle: Въображението, капсулирано в прожектор

The Freestyle е като пълноценен 100-инчов смарт телевизор, който може да носите в раницата си

Der Standard: За Кирил Петков ГЕРБ, Възраждане и ДПС са „коалиция от ада“

ПП е "ясен контрапункт на проруския блок от партии" в България, пише медията

Украйна поиска да влезе в НАТО по бързата процедура

Зеленски би преговарял с Русия - но не и с Путин

Асен Василев: В коалиция на кражбата с ГЕРБ и ДПС няма да участваме

"Нито ще ги подкрепим, нито ще сме златен пръст, нито ще участваме в ограбването на България"

Нинова се противопостави на ПЕС заради Русия: "Не козируваме на чужди решения"

БСП е против резолюцията на европейските социалисти, включваща подкрепа за санкции срещу Москва и военна помощ за Украйна

ЕС слага таван на цените на тока

Според правилата на сделката компаниите, които осигуряват ток в ЕС и печелят непропорционално много от ръста на цените на енергията, ще бъдат облагани допълнително

"Русия има четири нови области": Путин официално обяви анексията на една пета от Украйна

Путин подписа "договорите за присъединяване", с които Русия незаконно анексира четири окупирани региона в Украйна

"Не подкрепям никого"? Задраскана бюлетина? Какъв е смисълът от протестния вот?

Не си губете времето - с това не наказвате нито една политическа сила на парламентарни избори

От актьорската до политическата сцена: 100-те изгряващи звезди според "TIME"

Актрисите Сидни Суини и Лили Колинс, заедно с украинския министър Олександр Кубраков оглавяват списъка на 100-те изгряващи личности.