Над 20 хил. души посетиха "Къмпинг и Караванинг Експо 2024"

Най-голямото събитие за годината в сферата на къмпинга, караванинга и аутдор туризма - Camping & Caravaning Expo - събра над 20 000 души в уютното пространство на София Ленд.

Повече от 80 изложители от България, Гърция и Турция представиха нови модели кемпери, каравани, автомобили за туризъм и свободно време, мотоциклети и велосипеди, палатки, покривни палатки, лодки и пособия за водни спортове, оборудване и аксесоари.

Експото показа и много премиерни модели, които не бяха излагани никъде до този момент, като кемпер от ултралуксозната марка Concorde, Subaru Crosstrek, електрическият Sevic, произведен в България, Just Wild Campers – кемпер, базиран на камион MAN с максимална маса от 8,5 тона и мощност от 232 к.с., Dacia Jogger с иновативната палатка Sleep Pack, пикапът за приключения INEOS Grenadier Quartermaster и още много други.

Посетителите имаха възможност да разгледат отвътре едни от най-луксозните модели кемпери в света - модели с всякакви удобства и за най-претенциозните клиенти.

На събитието имаше разнообразие от мобилни домове за всеки вкус - от палатки през каравани, кемперванове и покривни палатки за автомобили, които лесно се превръщат в уютна спалня и са хит сред къмпинг феновете.

Гостите можеха да тестват и различна спортна екипировка – велосипеди, неопрени, падъл бордове и сърф. Изложителите предлагаха и отстъпки за сгъваеми мебели, посуда, уреди за готвене и барбекюта, решения за почистване и дезинфекция, оборудване под наем и всичко необходимо за един мобилен дом.

На фермерския пазар се предлагаха домашно произведени млечни и месни продукти от български ферми, вина, закуски, зехтин и всякакви вкусотии.

Гости на събитието бяха Капана фест с подбрана селекция автори на дрехи, сувенири и аксесоари. В зоната за хранене имаше много музика, ледени напитки и вкусни специалитети.

„Изключително сме доволни, че толкова много хора успяха за посетят събитието. Получихме позитивна обратна връзка както от изложителите, така и от гостите, което ни мотивира да се представим още по-добре с организацията следващата година. Подобен интерес дава знак, че къмпингуването ще става все по-популярен начин за почивка“, сподели организаторът Веселин Вълев.

Подготовката за нови къмпинг сезон и интересни събития през него, в това число и за Camping & Caravaning Expo 2025 започва още от утре, каза още Вълев.

Разгледайте последно поколение кемпери и каравани на "Къмпинг и караванинг експо 2024"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024