Снимка: © Булевард България

Сагата около кандидат-купувача на ФК "Левски" Джо Диксън приключи с предсказуем провал след серия от неубедителни публични анонси на 31-годишния британец. 

Главният акционер в "Левски" Наско Сираков обяви официално, че слага край на преговорите с Диксън.

 "Благодаря на г-н Диксън за демонстрирания интерес, но съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който Левски има нужда. Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“. При съгласие от г-н Диксън и неговите адвокати, съм готов да направя публична цялата кореспонденция, както и разменените между двете страни документи, за да не остане място за спекулации и интерпретации", пише в изявление на Сираков, публикувано в сайта на клуба. 

В края на миналата седмица предполагаемият инвеститор публикува чрез БТА първа "визуализация" на идейния проект за нов стадион и търговски център към Герена, което предизвика огромни съмнения в намеренията на Диксън заради аматьорския подход и крадените 3D-изображения. 

На 28 юни британецът обяви публично, че не е доволен от условията на предложения му договор за придобиване на акциите и постави ултиматум за нова сделка до 30 юни. 

Отговорът на Сираков дойде още на следващия ден. 

"През цялото време на преговорите действах повече от внимателно и предпазливо, с ясното съзнание, че от една страна това изглежда като проект, който може да осигури бъдещето на „Левски“ за дълги години напред и да го направи независим и самоиздържащ се клуб. От другата страна обаче стоят  рисковете, които съпътстват всеки чуждестранен интерес към собствеността в клуба – как да гарантираме по най-добрия начин инвестиционните намерения на новия собственик, как да сме сигурни, че историята, името и цветовете на „Левски“ ще останат непокътнати, независимо от това кой е собственик и какви бизнес проекти и интереси съпътстват развитието на клуба", казва синята легенда. 

Той признава, че "се е поддал на емоциите" на 24 май, когато анонсира, че клубът ще има нов инвеститор. 

"Рожденият ден на „Левски“, искаше ми се да зарадвам левскарите и да им направя най-хубавия подарък – че могат да са спокойни за бъдещето на любимия клуб. Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз. Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на "Левски" и в този момент. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка надежда", пише Сираков.


"Новите дрехи" на Герена: Палми, плаж и крадена визуализация

Потенциалният собственик на "Левски": Неуспешен футболист, провалил се на проби в ЦСКА


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"

Евростат: България е втора по бедност в ЕС след Румъния

Над 1/3 от населението на страната е изложено на бедност и материални лишения

Меркел посети Ердоган за последно - разбраха се за бежанците и за преговори с талибаните

Германският канцлер беше на визита в имение в Истанбул