Снимка: © Facebook

"Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път" - така Ралица Симеонова аргументира решението си да напусне партията "Български възход" в деня на учредителното ѝ събрание.

Тя бе една от водещите фигури в партията на Стефан Янев, като по времето на служебното правителство на бившия премиер изпълняваше ролята на началник на политическия кабинет.

Симеонова обяви новината с публикация във Facebook, в която посочи кадровия състав като основна причина за оттеглянето си: "За съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности."

"Принципите са над всичко, защото те осмислят всяка кауза, като й придават реална стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да отстоявам принципите, в които вярвам, без значение от потенциалните последствия. За мен честта, достойнството, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, защото държа съвестта ми да е чиста," добави тя.

Стефан Янев изключи Пламен Моллов от учредяването на "БГ възход"

Това не са първите критики към подбора на членове на партията. На 14 юни Янев отстрани от учредителното събрание Пламен Моллов, който беше уличен в опит за подкупване на директора на БАБХ Христо Даскалов. Въпреки това не изключи "някакво съвместно бъдеще", когато се извършат необходимите разследвания и името му бъде изчистено.

Очаква се сред лицата на "Български възход" да бъдат бившият регионален министър Виолета Комитова, изпълнителният директор на Борда по туризъм Поля Карастоянова, бившият зам.-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов, Данчо Бончев – съветник в МС по време на служебните правителства и медийният съветник Николай Коев, който също работеше с Янев през този период.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Да напуснеш работата и стария си дом, за да живееш на път с цялото семейство

Трети ден сайтът на БАБХ е недостъпен заради хакерска атака

От Агенцията посочват, че атаката не влияе върху работат им на граничните пунктове в страната

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

"Въпреки че това е бомба, ако трябва да гръмне в ръцете ми, но ще подкрепя бизнеса", обяви новият министър на икономиката