Shkolo.bg става собственост на най-големият британски доставчик на образователен софтуер Снимка: © Getty Images

Българската образователна платформа Shkolo.bg става част от най-големия доставчик на образователен софтуер във Великобритания - Juniper Education.

Двете компании имат сходна дейност и разработват софтуер за образователни институции - Juniper Education е най-големият доставчик на такива решения и услуги във Великобритания, а Shkolo.bg се ползва от над 1700 образователни институции в България.

Oт българското дружество "Школо", което е собственик на платформата, поясняват, че ще продължат да работят самостоятелно и че промени за потребителите у нас не се очакват. Сделката обаче ще даде възможност за достъп до повече пазари.

Идеята за платформата е на Мирослав Джоканов, който още през 2010 г. разработва със свой приятел софтуер за електронен бележник. Поради слаб интерес продават софтуера заедно с фирмата.

През 2016 г. започва разработката на складов софтуер за учи­лища, но и с този проект среща трудности.

Така се насочва към създаване на софтуер за дигитализиране на училищните дневници и с още трима партньори започва работа по Shkolo.bg.

Българската платформа допълва технологичните решения на Juniper, които са "избор на над 50% от училищата във Великобритания", казва главният изпълнителен директор на Juniper Education Крис Скарт.

От британската компания смятат, че мисията на Shkolo.bg - да помогне на учители и директори да прекарват повече време върху работата с деца и по-малко в администрация - отговаря на услугите, които Juniper вече предлага.

Juniper Education e пoдĸpeпeнa oт Ноrіzоn - вoдeщ инвecтитop в бъpзopaзвивaщи ce тexнoлoгии и ĸoмпaнии в cфepaтa нa ycлyгитe.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024