"Най-големият сблъсък в британския бокс": Джошуа и Фюри постигнаха договорка Снимка: © getty images

Сблъсъкът на британските съвременни величия в бокса ще стане факт - промоутърът на Антъни Джошуа, Еди Хърн, обяви, че има постигната договорка между клиента му и Тайсън Фюри за сделка, включваща два мача помежду им.

"Постигаме чудесен прогрес," каза Хърн пред Sky Sport News. "Все още има много работа, но търсим място и дата."

Фюри все още няма загуба в своята кариера и притежава трофея на Световния боксов съвет, докато Джошуа е носител на титлите на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация и Световната боксова организация.

"Най-сложната част от преговорите винаги е финансовият елемент. Вярвам, че се намираме в прекрасна позиция, в която и двамата имат съгласие по тази тема. Има принципна договорка между тях за този двубой. За два двубоя."

Преди да дойде време за "най-големия сблъсък в историята на британския бокс" обаче, Джошуа и Фюри трябва да изпълнят ангажиментите, които вече са поели.

Антъни трябва първо да се изправи срещу Кубрат Пулев. Срещата помежду им трябваше да се проведе още през 2017 година, но тогава българинът се контузи. Последната обявена дата беше 20 юни, но и тя се отложи - този път заради пандемията.

На Фюри пък му предстои нов реванш с Деонтей Уайлдър - двамата вече изиграха два мача, като първият завърши с равенство след 12 рунда, а при втория британецът постигна успех. Впоследствие ще му се наложи да влезе в ринга и срещу Дилиън Уайт, който е официален претендент за титлата му и е негов задължителен следващ противник.

Еди Хърн добави, че целта е Джошуа и Фюри да се изправят един срещу друг през лятото на 2021 година.

Двамата коментираха развръзката пред Sky Sports:

"Логично е, че за да докажа, че съм №1, трябва да се бия с Тайсън Фюри. Той трябва да се бие с Антъни Джошуа. Какво ще докажем с това? Ще има една доминираща фигура в тежката категория, която ще притежава всички колани и безспорен шампион," каза Антъни.

"Ако всичко се развива добре, по Божията воля, ще направим този голям мач с мен и Джошуа, изцяло британския сблъсък, и ще дам на феновете това, което искат да видят - особено на британците," бяха думите на Тайсън.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024