Снежинки от клей в "най-прекрасното време от годината". Renault пусна тематична реклама за Ролан-Гарос Снимка: © Renault

В света на тениса Roland Garros - или Откритото първенство на Франция - е едно от четирите най-важни събития в годината (останалите три са Wimbledon, Australian Open и US Open). От 2022 г. Renault е партньор на турнира, който тази година започна на 28 май и ще продължи до 11 юни.

Нещо ново в тазгодишното издание е, че логото на френския автомобилен концерн ще бъде поставено на мрежите на петте основни корта през цялото време на турнира – от квалификационните кръгове до финала.

Партньорството, разбира се, е обвързано с далеч по-смислени инициативи от брандиране на кортовете, но ще ви разкажем за тях след като обсъдим привлекателната реклама, която Renault пусна за турнира.

За любителите на червената настилка в тениса видеоклипът е истинско произведение на изкуството.

Рекламата е съпроводена от известното коледно парче на Анди Уилямс It's the most wonderful time ("Най-прекрасното време от годината"). Вместо сняг обаче вали клей.

По целия свят излизат хора, за да играят по улиците, децата се наслаждават на червените снежинки и един "снежен" човек е завършен с тенис топки, вместо копчета. Виждаме и няколко тенисисти във видеото - французите Феликс Оже-Алиасим, който е под №10 в световната ранглиста, и Люка ван Аш, заедно с холандката Диде де Гроот, която е №1 в света на сингъл и двойки измежду състезателите в инвалидни колички. Клипът завършва с Оже-Алиасим, екипиран за "битка" и потеглящ с един от електрическите автомобили на Renault към Ролан-Гарос.

Какво още прави автомобилният производител, освен запомнящи се реклами и брандиране на ключови места от турнира

Първо Renault осигурява устойчива мобилност чрез електрическите си коли, които са на разположение за път на тенисистите. Втората инициатива е автопаркът със 180 автомобила, които всеки желаещ може да разгледа и изпробва в рамките на турнира. И трето - кампанията "Дай 5" - социално отговорен проект, целящ да подпомогне младежи в неравностойно положение, които живеят в предградията.

Renault иска да популяризира тениса в градовете, като изгради кортове с помощта на местни художници и неправителствени организации. През 2022 г. автомобилният производител откри три тенис корта във Франция, а тази година планира разширяване на програмата в международен план.

За да подпомогне финансирането на проекта "Дай 5“, по време на Ролан-Гарос Renault въвежда "Let Challenge“. Всеки път, когато топка, ударена за сервис се забие в мрежата, вместо в противниковото поле за ретур, брандът ще дарява по 100 евро за социалната инициатива. Средно повече от 2000 топки са удрят в мрежата при сервис в рамките на турнира.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024