Снимка: © GettyImages

Ако след 200 години се говори за света, в който живеем в момента, думата “сигурност” и по-скоро липсата на сигурност, ще присъства плътно в разказа. Има фактори, които поставят под въпрос сигурността на световно ниво и виждаме колко е крехко това чувство в личен и глобален план.

Пандемията, войната, климатичните промени, засилващата се роля на интернет и технологиите в живота ни, и преплитането на всички тези събития и фактори - всичко това ни кара да се чувстваме застрашени.

Хакерите са много реална и широко разпространена заплаха, която застрашава човечеството в последните години. Компаниите и бизнесът са основните мишени на тази заплаха. Те оперират с лични данни на техните крайни потребители, служители и партньори и боравят с конфиденциална фирмена информация.

Кибератаките са все по-чести и нападателите винаги търсят нови начини за пробив и кражба или увреждане на тези чувствителни данни.

Затова киберсигурността се превръща в неделим аспект от развитието на почти всеки бизнес. Важно при избора на партньор е да сте сигурни, че той предлага технологични решения, чиято комбинация гарантира ефективна защита от всеки тип заплахи, известни до момента.

За да защитите данните си от проникване във вашата мрежова инфраструктура, имате нужда от гъвкава и надеждна услуга за сигурност на информацията.

Портфолиото на А1 от услуги за киберсигурност става все по-широко и разнообразно, тъй като сигурността на данните и инфраструктурата придобиват все по-голяма важност. То включва професионални решения за защита от целия спектър киберзаплахи за данните, ИТ инфраструктурата, мрежата и крайните устройства на клиентите.

Всички решения се предлагат по модела „като услуга“ с абонаментни такси. По този начин отпада необходимостта клиентите да правят големи първоначални инвестиции в оборудване, лицензи, специализиран персонал. Тоест, става достъпна почти колкото осигуряването на СОТ и wi-fi в офиса.

Сигурност за уебсайта и приложенията ви

Атаките към уеб приложения могат да включват пренасочване на потребителите към контролиран от хакери ресурс, кражба на идентификационни данни на потребителите, заразяване със злонамерен софтуер, атака за изчерпване на ресурса на сървъра, върху който се хоства уеб услугата.

Този тип атаки нанасят сериозни поражения на съвременния бизнес от всякакъв мащаб когато за продажби и за контакт с клиенти се разчита основно на интернет.

Според статистика на водещите технологични компании в света, атаките към уеб приложения през 2020-та са се увеличили с над 800% спрямо 2019-та година. Данните сочат, че неоторизиран достъп е възможен за 39% от уеб сайтовете, а 68% от уеб приложенията в световен мащаб са подложени на атаки с цел източване и злоупотреба с лични данни.

Друга обезпокояваща информация е, че 82% от уязвимостите, които позволяват проникване в системата на клиента, се намират в софтуерния код на уеб приложението и поради това не могат да бъдат предотвратени с обикновен Firewall например.

За да помогне на своите клиенти при разрешаване на проблемите с кибератаки към уеб-приложения, A1 предлага технологично решение, което филтрира трафика между уеб услугата и интернет и осигурява наблюдение, идентифициране и неутрализиране на заплахите.

A1 Web Application Firewall е услуга, предлагаща защита за уебсайта и приложенията ви, филтриране и наблюдение на трафика между уеб услугата и интернет.

Сигурност за потребителската мрежа

DDoS Protection e услуга, която извършва предварителна проверка на входящия интернет трафик и пропуска само легитимния към мрежата ви. Зловредният трафик се филтрира и блокира, без да достига до инфраструктурата на клиента. За удобство А1 предоставя достъп до контролен панел, през който се следи поведението на услугата.

Managed Next Generation Firewall, с включена IDS/IPS функционалност, ще ви помогне да намалите технологичния риск от пробив в мрежата и да защитите ценните за Вас цифрови ресурси от данни.

Дигитализацията на бизнеса и обществото е процес, който се развива с експоненциални темпове. Според проучвания през изминалата година 43% от киберпрестъпленията са засегнали уебсайтове на малки бизнеси.

Една успешна хакерска атака често води до сериозни загуби за компаниите, които често се измерват в намаляване на нивото на доверие сред клиентите и партньорите и на репутацията на пазара, което в крайна сметка коства значителни финансови загуби и пропуснати ползи.

При по-малките бизнеси хакерските атаки биха могли да доведат до още по значими последици, включително прекратяване на дейност.

Затова ключово за Вашия бизнеса е да се спрете на правилния и коректен партньор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Повторният избор на нов директор на БНТ се отложи заради жалба

СЕМ реши да не дава начало на нов конкурс, преди да се изясни казусът с жалбата

Борис Джонсън ще подаде оставка като партиен лидер, но остава начело на кабинета до есента

Решението беше обявено, след като новият му финансов министър го призова да се оттегли

Дълбоки разногласия за войната очакват Русия на срещата на Г-20 в Бали

Руският външен министър за първи път ще се срещне със свои колеги от държави, които силно критикуват войната.

Прокуратурата употреби катастрофата в София за "реванш" срещу властта

Зам.-шефът на Следствието влезе в ролята на адвокат на Гешев на гърба на трагедията на бул. "Черни връх"

ЕП обяви природния газ и ядрената енергия за "зелени"

Предложението предизвика остри реакции от политици и активисти, сред които и Грета Тунберг

Стрелба и напрежение на протест в Скопие срещу френското предложение

40-годишен мъж е задържан, след като е стрелял с пистолет във въздуха

ВСС най-после ще обсъди отстраняването на Иван Гешев

Пореден рунд между Министерството на правосъдието и главния прокурор