"Не е моя отговорност": късометражният филм на Били Айлиш Снимка: © getty images

Тийн сензацията Били Айлиш публикува в социалните мрежи и в канала си в Youtube свой късометражен филм. С 'Not My Responsibility' 18-годишната изпълнителка заема твърда позиция против подигравките с външния вид и навика на много хора да осъждат действията на другите, без да ги познават.

Били е режисьор, сценарист и единствено действащо лице във филма, продължаващ 3 минути и 41 секунди. Само за 13 часа в Instagram той вече има почти 9 милиона гледания.

В него тя се появява в черен суичър и постепенно съблича дрехите си, докато на фон върви запис, в който говори за начина, по който хората следят всяко нейно действие и критикуват постъпките или визията ѝ:

"Познаваш ли ме? Познаваш ли ме истински? Имаш мнения за моите мнения, за моята музика, за моите дрехи, за моето тяло. Понякога хората мразят дрехите, които обличам, понякога ги харесват. Понякога ги използват, за да накарат други да се срамуват, понякога ги използват за да карат мен да се срамувам. Но усещам, че ме гледате. Винаги. И че нищо, което правя, не остава незабелязано от вас. Да, усещам вашите погледи, вашето несъгласие или вашето облекчение - ако живеех за тях, никога нямаше да мога да мръдна."

Преди да потъне бавно в тъмна течност, тя приключва филма с думите:

"Правим заключения за дадени хора, базирани на техните размери. Решаваме кои са те. Решаваме колко струват. Ако нося повече, ако нося по-малко - кой решава каква ме прави това. Какво означава това?"

Стойността ми само от вашето възприятие за мен ли се определя? Или пък мнението ви не е моя отговорност?

За пръв път късометражният филм бе излъчен на концерт в Маями, част от турнето ѝ "Where Do We Go?", което трябваше да бъде прекъснато заради пандемията.

Това не е първият случай, в който Били се обявява против осъждането на чуждата визия. Предишен такъв пример е интервюто, с което бе открита колекцията ѝ за Calvin Klein:

"Никога не бих искала светът да знае всичко за мен. Затова нося големи, широки дрехи - никой не може да има мнение, защото не са виждали какво се крие под тях," казва Айлиш тогава.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Били Айлиш спечели сърцата на тийнейджърите
No Time To Die: Айлиш. Били Айлиш


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024
Важно днес

Гешев обвини комисията "Нотариуса" в предизборно шоу, направи свое и закри седянката (Обновена)

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Политика

Идва ли краят на лидерството на Матео Салвини?

Изправен пред спад в подкрепата сред избирателите си, лидерът на "Лига"  и настоящ заместник министър-председател на Италия Матео Салвини получи остра критика от основателя на партията - Умберто Боси

12:38 - 16.04.2024