VW излъга, че ще се нарича Voltswagen в Америка Снимка: © Getty Images

Материалът беше публикуван, след като Volkswagen официално промени името на американското си подразделение на Voltswagen. Часове след това компанията обяви пред няколко медии, че промяната не е истина, а е маркетингов трик. Публикацията и заглавието бяха променени поради тази причина.


Германският автомобилен гигант VW реши да преименува американското си подразделение, като замени първата част "Volk-" (народ) на "Volt-" (мерната единица за електрическо напрежение). Съобщението в Twitter профила им беше официално, но се оказа, че компанията е излъгала и е изпълзвала "промяната" като маркетингов трик.

Беше обявено, че VW в САЩ, вече ще се нарича "Voltswagen of America" - символ на прехода на "колата на народа" към бъдещето на електромобилите.

Информацията за ребрандирането първо беше споделяна в медиите неофициално, след изтекли чернови на документи в сайта на американското подразделение на VW.

Voltswagen все пак се оказа подранила първоаприлска шега

Новината обаче беше потвърдена и от германската централа. В официалния Twitter-профил на компанията @VW се появи и видеоклип, който признава промяната. Volkswagen има представителство на територията на САЩ от 1955 г.

"Знаем, 66 г. е необичайна възраст за смяна на името, но винаги сме били млади по дух. Представяме ви Voltswagen. Подобно на Volkswagen, но с подновен фокус върху електрическите автомобили. Започваме с изцяло новия, напълно електрически SUV - ID.4, който е на пазара от днес", се казва в посланието, което се оказа подранила шега за първи април.

"Сменяме К с Т, но това, което няма да се промени, е ангажираността на бранда с производството на най-добрите в класа си автомобили за шофьорите и за хората по цял свят", каза президентът на новотитулованата компания "Voltswagen of America" Скот Кио.

Reuters напомня, че компанията си е поставила за цел да продаде 1 млн. електромобили по света към 2025 г.

Компанията обяви, че ще използва бранда "Voltswagen" като външна емблема на всички свои електромобили в Америка.

Промяната на името не се отразява върху останалите марки на VW като Audi, Porsche или Bentley, а Volkswagen Group също ще запази наименованието си, твърдяха от VW, преди да стане ясно, че ребрандирането все пак е шега.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024