Дори най-разтърсващите моменти в колективния живот заслужават да бъдат запомнени и осмислени. А при феномен като Covid-19, който засегна хората по цял свят, перспективите могат да бъдат изключително богати.

Български фотографи от цял свят ще представят своя поглед към 2020 г. - година на пандемия, радикални обществени промени, несигурност, раздели с близки хора, но и на преосмисляне на най-важните ценности в живота, сплотяване и солидарност с най-уязвимите.

Как българите по света видяха 2020 г.?

Какво ги накара да снимат, какво ги развълнува?

Българският културен център в Чикаго "Магура" ще представи фотоизложба с произведенията на фотографите на живо във Facebook на 20 декември.

Събитието ще може да се гледа от 21 ч. в София / 13 ч. в Чикаго /, като ще бъдат представени както снимки от български градове, така и от Чикаго, Мелбърн, Рим, Лос Анджелис, Гранада, Ню Йорк, и др.

"Идеята за изложбата дойде от чикагската художничка Кина Бъговска, която е в екипа на БКЦ “Магура. И всички с ентусиазъм се втурнахме да се свързваме с български фотографи - професионалисти и любители", разказва Ваня Креймър от Чикаго, автор и на "Булевард България".

"Много хора откликнаха, за нас е чест, че ще имаме снимки от Надежда Чипева от вестник “Капитал”, която първа влезе с фотоапарата си в Covid-отделения в София. Имаме снимки от Ню Йорк, Лос Анжелис, Чикаго, Сливен, Мелбърн, Лондон, Рим... Надяваме се да бъде интересно, хората да видят отминаващата 2020 през обектива на фотографи от цял свят.”, сподели още Ваня Креймър.

Със свои снимки участват и Виолина Христова от Рим, Костас Анастасиу от Сливен, Мария Мова от Ню Йорк, Милена Павлова от Лос Анжелис, Михаил Маринов, Татяна Авджиева и Иван Анчев от Чикаго, Явор Константинов от Мелбърн, Веселина Божилова и Димитра Лефтерова от Пловдив, Елица Валентинова от Лондон, Златина Тошкова от Кърджали и други.


Фотографиите в статията са на Виолина Христова- празен Рим и Елица Валентинова - болницата в Лондон.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена