Netflix планира по-високи цени след края на стачката на актьорите в САЩ Снимка: © Getty Images

Американската стрийминг платформа Netflix планира да повиши цената на услугата си, която е без прекъсвания за реклами, след края на продължаващата стачка на актьорите в Холивуд, съобщава "Уолстрийт джърнъл“.

Според източници на американското издание компанията обсъжда повишаване на цените си за няколко пазара по целия свят, като вероятно ще започне от САЩ и Канада.

Подробности около това с колко ще поскъпнат услугите на Netflix към момента няма. Компанията е отказала коментар по въпроса.

В момента в Европа, съответно в България, абонаментите за Netflix са между 5 и 10 евро, в зависимост от броя на устройствата и съответния план.

„Нетфликс“ е единствената голяма стрийминг платформа, която не повиши цените през последната година, за разлика от Disney и Аpple TV, например, отбелязва изданието . Вместо това компанията се фокусира върху увеличаване на приходите, чрез премахване на споделените пароли за акаунти от няколко домакинства.

За последната година основните услуги без реклами на останалите стрийминг платформии са поскъпнали с около 25%. Компаниите се опитват да запазят платформите печеливши, като накарат клиентите, които се притесняват от цената, да преминат на техните по-евтини абонаменти, които обаче съдържат реклами и на практика са по-доходоносни за бизнеса им.

Преди да предприеме хода по увеличаване на цените, компанията най-вероятно ще изчака края на двойната стачка на съюза на сценаристите и на актьорите.

Миналата седмица гилдията на сценаристите в Америка сключи предварително споразумение с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти след пет месеца на неуспешни преговори. А синдиката на актьорите поднови преговорите с холивудските студиа тази седмица.

Вълната от повишаване на цените идва след като стрийминг платформите загубиха милиарди долари, докато преследваха бърз растеж. Те инвестираха огромни суми в съдържание, на фона на доста изгодни абонаментни планове, припомня изданието.

Снимка от сериала на Netflix "Бриджъртън" Netflix изненада инвеститорите с нови 5,9 млн. абонати, но въпреки това отчита спад в приходите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024
Текстове от партньори

Кока-Кола ХБК България се подготвя за стажантската програма Coke Internship 2024

Компанията предлага 8 свободни позиции за своята тримесечна платена програма

08:59 - 02.05.2024
Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024