Netflix планира по-високи цени след края на стачката на актьорите в САЩ Снимка: © Getty Images

Американската стрийминг платформа Netflix планира да повиши цената на услугата си, която е без прекъсвания за реклами, след края на продължаващата стачка на актьорите в Холивуд, съобщава "Уолстрийт джърнъл“.

Според източници на американското издание компанията обсъжда повишаване на цените си за няколко пазара по целия свят, като вероятно ще започне от САЩ и Канада.

Подробности около това с колко ще поскъпнат услугите на Netflix към момента няма. Компанията е отказала коментар по въпроса.

В момента в Европа, съответно в България, абонаментите за Netflix са между 5 и 10 евро, в зависимост от броя на устройствата и съответния план.

„Нетфликс“ е единствената голяма стрийминг платформа, която не повиши цените през последната година, за разлика от Disney и Аpple TV, например, отбелязва изданието . Вместо това компанията се фокусира върху увеличаване на приходите, чрез премахване на споделените пароли за акаунти от няколко домакинства.

За последната година основните услуги без реклами на останалите стрийминг платформии са поскъпнали с около 25%. Компаниите се опитват да запазят платформите печеливши, като накарат клиентите, които се притесняват от цената, да преминат на техните по-евтини абонаменти, които обаче съдържат реклами и на практика са по-доходоносни за бизнеса им.

Преди да предприеме хода по увеличаване на цените, компанията най-вероятно ще изчака края на двойната стачка на съюза на сценаристите и на актьорите.

Миналата седмица гилдията на сценаристите в Америка сключи предварително споразумение с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти след пет месеца на неуспешни преговори. А синдиката на актьорите поднови преговорите с холивудските студиа тази седмица.

Вълната от повишаване на цените идва след като стрийминг платформите загубиха милиарди долари, докато преследваха бърз растеж. Те инвестираха огромни суми в съдържание, на фона на доста изгодни абонаментни планове, припомня изданието.

Снимка от сериала на Netflix "Бриджъртън" Netflix изненада инвеститорите с нови 5,9 млн. абонати, но въпреки това отчита спад в приходите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ДАНС привиква майката на Даная и Кремена Кунева заради позициите им за частната детска болница

По сигнал на частния инвеститор в ДАНС бяха привикани и адв. Мария Шаркова и Надежда Цекулова

22:42 - 18.06.2024
Важно днес

Lufthansa пуска нова авиокомпания, която ще лети и до България

Предвижда се София да стане част от маршрутите през 2025 година

16:42 - 18.06.2024
Технологии

HUAWEI FreeBuds 6i - бюджетните безжични слушалки, които ефективно премахват околния шум

Най-новото попълнение в i-серията на Huawei е вече на пазара

16:33 - 18.06.2024
Важно днес

По стъпките на Обама: Байдън дава шанс на над половин милион имигранти да останат в САЩ

Мярката обхваща семейства, в които единият съпруг е американски гражданин

16:33 - 18.06.2024