Снимка: © European Council

Ръководството на bTV излезе с официална позиция срещу коментарите на премиера Бойко Борисов, който Борисов: Получихте рядък шанс да ви управлявам aз, а не колегата Радев в изявление пред журналисти по-рано днес. От медията твърдят, че думите на министър-председателя идват „на базата на неверни твърдения“, разпространени от други медии.

„Национална лотария“ беше рекламодател в NOVA Broadcasting Group, bTV Media Group и други медии“. „Национална лотария“ беше лицензирана от държавата. Компанията беше един от многото рекламодатели“, съобщават от bTV във връзка с една от компаниите на Васил Божков.

Вторият факт, който от медията излагат като аргумент срещу думите на Борисов, е: „Новините и актуалните предавания на bTV Media Group са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV Media Group се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имало близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани“.

„В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин“, гласи отговорът на медията.

Днес министър-председателят коментира ситуацията с акциите на "Левски", които бяха джиросани на негово име от собственика Георги Попов и основния спонсор на "сините" Васил Божков: "Това беше подигравка, защото е ясна целта. Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така, без да ме питате?!".

Репортер на bTV поясни, че изглежда законът го позволява, на което Борисов отговори с "На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам да чувам за вас. Няма на Божков ТВ да се хвана на въпроси", след което каза, че акциите не са на негово име и сложи край на темата.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети