Снимка: © Facebook на Бойко Борисов

"Имате рядък шанс да управлявам аз. Ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели."

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекция на строителството на газовия интерконектор България-Гърция при селата Орлово и Мандра.

"Успяхме с много усилия да върнем България и имаме най-доброто разположение в газоразпределението в региона. С много усилия, много трудно, с много работа и, разбира се, с много почтеност, честност, откритост. В момента на територията на България се съревноваваме от Гърция, и от Турция, и от Русия кой по-бързо ще направи газопровода и ще прекараме повече газ," каза той по време на визитата си, която бе излъчена с 45-минутно видео във Facebook. 

Министър-председателят коментира и ситуацията с акциите на "Левски", които бяха джиросани на негово име: "Това беше подигравка, защото е ясна целта. Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате?!".

Репортер на bTV поясни, че изглежда законът го позволява, на което Борисов отговори с "На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам да чувам за вас. Няма на Божков TV да се хвана на въпроси", след което каза, че акциите не са на негово име и сложи край на темата.

Относно публикуваните съобщения от кореспонденцията между Васил Божков и Владислав Горанов премиерът каза:

"И аз съм говорил с Божков. Към този момент той не е бил обвиняем, за да не се водят разговори."

След като пиарката му Севдалина Арнаудова поясни, че срещите с министри "стават всякак", а не само по официален път, той добави: "Нещо произлязло ли е от тези срещи? Някаква промяна в закон или облагодетелстване на Божков?"

Когато журналистите посочиха, че в медиите са се появили статии, които показват, че Хронология на хазартните sms-и , Борисов реагира с "Така ли? Не думай!" и отказа да отговаря на повече въпроси. 

Изказването на министър-председателя е третото в рамките на 48 часа, в което отговорните органи негодуват срещу критиките, които получават за реакция си по време на епидемията.

Първо ръководителя на Националния оперативен щаб изпусна нервите си, казвайки, че очаква Мутафчийски си изпусна нервите: "Очаквам много хора да измрат, яко да измрат" в интервю с Миролюба Бенатова, след което на редовния брифинг днес директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Кантарджиев неколкократно задаваше въпроса Проф. Кантарджиев на редовния брифинг: "Нали никого не плашим?" , съобщавайки данните за изминалото денонощие. 

Борисов изрази надежда, че детските градини ще отворят до 24 май, но не уточни при какви условия ще стане това. "Този риск си заслужава, защото работещите майки и бащи трябва да знаят, че връщайки се на работа, могат да оставят децата".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети