НФСБ и „Воля“ ще се явят в коалиция на парламентарните избори на 4 април. Партията на Валери Симеонов, която се отцепи от „Обединени патриоти“, обяви на пресконференция, че новият ѝ партньор е Веселин Марешки. Двамата лидери съобщиха, че обединението се казва „Патриотична коалиция – „Воля“ и НФСБ“.

Марешки вече загрява за изборите с търговски реклами на бизнеса си с бензиностанции в цялата страна. Лидерът на „Воля“ се появи на билборди, на които присъства логото на VM Petroleum (негова собственост) и надпис „Ефектът Марешки“. Кампанията е по повод пет години от откриването на първата бензиностанция на бизнесмена и символизира ефекта при цените на горивата с неговото присъствие на този пазар, съобщиха от пресцентъра на партията му, цитирани от „Факти“.

На билбордите се вижда как преди пет години цената на дизела е била 2,37 лв., а сега е паднала до 1,59 лв. на литър. Според „Воля“ – „ефектът Марешки“ дисциплинира останалите в сектора, сваля цените на останалите фирми и затова „в много градове, където той няма обекти, хората се организират да го подкрепят на идващите избори“. Ликът на политика дълги години бе поставен и на голям билборд на пощата във Варна.

Чл. 140 от Изборния кодекс забранява смесването на търговска и политическа реклама по време на предизборната кампания. Марешки вече имаше подобен проблем през 2019, когато ЦИК поиска да бъде санкциониран, защото предизборните му клипове започват с реклама на бизнеса му с аптеки и бензиностанции и завършват с политическо послание: „Заедно да спрем грабежа“.

Лидерът на "Воля" няколко пъти спомена, че иска да създаде „социални бензиностанции“. Преди няколко дни той направи скандално предложение да сключва персонален договор с всеки избирател, който пожелае, и се ангажира с плащане на неустойки, ако не изпълни предизборните си обещания. В интервю за NOVA той каза, че при провал е готов да изплаща по 5000 лв. на човек.

Марешки, който бе осъден на втора инстанция на 4 години затвор заради изнудване, и Симеонов искат да се борят заедно за „по-високи доходи, борба с картелите и безплатни лекарства за лица до 18-годишна възраст".

„Двете партии имаме много общи цели. Очакваме да получим подкрепа и да участваме в следващото управление", каза лидерът на "Воля".

"В моменти на криза държавата има нужда от обединение. Ще работим за равноправна конкурентна среда в бизнеса, облекчаване на админстративните тежести и режими и борбата с монополите и олигархичните зависимости", обяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.

На 5 февруари ВМРО на Красимир Каракачанов обяви, че ще се яви отделно от досегашния си партньор НФСБ на парламентарните избори, защото две трети от структурите на партията поискали от ръководството да не влиза в коалиции. Това ще бъде първият национален парламентарен вот, в който партиите на Каракачанов и Симеонов няма да работят заедно от 2014 г. насам. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед