НФСБ и „Воля“ ще се явят в коалиция на парламентарните избори на 4 април. Партията на Валери Симеонов, която се отцепи от „Обединени патриоти“, обяви на пресконференция, че новият ѝ партньор е Веселин Марешки. Двамата лидери съобщиха, че обединението се казва „Патриотична коалиция – „Воля“ и НФСБ“.

Марешки вече загрява за изборите с търговски реклами на бизнеса си с бензиностанции в цялата страна. Лидерът на „Воля“ се появи на билборди, на които присъства логото на VM Petroleum (негова собственост) и надпис „Ефектът Марешки“. Кампанията е по повод пет години от откриването на първата бензиностанция на бизнесмена и символизира ефекта при цените на горивата с неговото присъствие на този пазар, съобщиха от пресцентъра на партията му, цитирани от „Факти“.

На билбордите се вижда как преди пет години цената на дизела е била 2,37 лв., а сега е паднала до 1,59 лв. на литър. Според „Воля“ – „ефектът Марешки“ дисциплинира останалите в сектора, сваля цените на останалите фирми и затова „в много градове, където той няма обекти, хората се организират да го подкрепят на идващите избори“. Ликът на политика дълги години бе поставен и на голям билборд на пощата във Варна.

Чл. 140 от Изборния кодекс забранява смесването на търговска и политическа реклама по време на предизборната кампания. Марешки вече имаше подобен проблем през 2019, когато ЦИК поиска да бъде санкциониран, защото предизборните му клипове започват с реклама на бизнеса му с аптеки и бензиностанции и завършват с политическо послание: „Заедно да спрем грабежа“.

Лидерът на "Воля" няколко пъти спомена, че иска да създаде „социални бензиностанции“. Преди няколко дни той направи скандално предложение да сключва персонален договор с всеки избирател, който пожелае, и се ангажира с плащане на неустойки, ако не изпълни предизборните си обещания. В интервю за NOVA той каза, че при провал е готов да изплаща по 5000 лв. на човек.

Марешки, който бе осъден на втора инстанция на 4 години затвор заради изнудване, и Симеонов искат да се борят заедно за „по-високи доходи, борба с картелите и безплатни лекарства за лица до 18-годишна възраст".

„Двете партии имаме много общи цели. Очакваме да получим подкрепа и да участваме в следващото управление", каза лидерът на "Воля".

"В моменти на криза държавата има нужда от обединение. Ще работим за равноправна конкурентна среда в бизнеса, облекчаване на админстративните тежести и режими и борбата с монополите и олигархичните зависимости", обяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.

На 5 февруари ВМРО на Красимир Каракачанов обяви, че ще се яви отделно от досегашния си партньор НФСБ на парламентарните избори, защото две трети от структурите на партията поискали от ръководството да не влиза в коалиции. Това ще бъде първият национален парламентарен вот, в който партиите на Каракачанов и Симеонов няма да работят заедно от 2014 г. насам.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

24 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите на 2 октомври

Кандидатските листи за 48 Народно събрание може да са повече от вотовете през 2021

ВАС остави ТЕЦ "Брикел" да работи въпреки замърсяването на въздуха

Централата може да продължи да обгазява, докато тече делото срещу заповедта на Борислав Сандов

Жалби блокират решението на Сандов за спирането на АМ "Струма" през Кресна

Според служебния екоминистър е възможно решението на Сандов да е незаконно

Слави Трифонов нападна отцепниците от ИТН заради листите на ПП

Трифонов обижда Радостин Василев на "предател и жалък службогонец"

Татяна Дончева пропуска Избори 2022, но вече "загрява" за 49 Народно събрание

"Движение 21" няма да се регистрира нито самостоятелно, нито в коалиция

"Раковски" 134 ще е новият "дом" на Европейската прокуратура

Крум Зарков е предложил сградата за делегираните прокурори