Спомняте ли си за най-дивото лято от тийнейджърските години? Онова лято на купони, любов и бушуващи емоции, които завинаги ще запазите само за себе си? Новият сериал "We Are Who We Are" (Ние сме каквито сме) на Лука Гуаданино е майсторски красив и провокативен разказ за този неповторим момент от живота на всеки човек. "Ние сме каквито сме" вече е достъпен в стрийминг платформата HBO GO, a видео ревюто му (по-долу в статията) е част от лимитирани коментарни епизоди на подкаста Inglourious Kunts за HBO заглавия в сайта за кино Operation Kino - и в BoulevardBulgaria. 

Историята разказва за отношенията между група американски тийнейджъри - деца на военнослужещи, командировани в италианска военна база. Всеки от главните персонажи е изваден от естествената си среда и търси отговори за своята идентичност - от Фрейзър, отглеждан в еднополово семейство, през "момичето на татко" Кейтлин, до феноменалната Бритни (в ролята виждаме 20-годишната дъщеря на Мартин Скорсезе - Франческа).  

В "Ние сме каквито сме" е вплетена и паралелна, дълбока сюжетна нишка - тази на отношенията между възрастните мъже и жени, които са избрали да пренесат живота си във военната база на другия край на света. 

Това е разказ за израстването и съзряването - емоционално, сексуално и семейно. Това е история за промяната в начините, по които всеки от нас разбира себе си и по които се вижда през очите на другия. Ефектът е подсилен от сцените, в които камерата наднича воайорски в живота на персонажите, сякаш някой дръпва завесата пред очите на зрителя. 

Сериалът на Лука Гуаданино ще допадне на хората, които са гледали и харесали както "Euphoria", така и "Here and Now". Със сигурност ще откриете сходства - както в тематиката, така и в стила на разказването й - с британската продукция "Skins" от 2007 г. Макар да може да се определи като нишов сериал, заслужава да се гледа дори заради динамиката и красотата на парти сцената в дома на руски богаташ от Епизод 4.

Търсенето на отговори за сексуалността, голите сцени, резкият контраст между външната среда и вътрешния конфликт на героите са запазена част от провокативния стил на италианския режисьор, познат с филми като "Call Me By Your Name", "Suspiria", "A Bigger Splash" и др. Винаги досега Гуаданино е успявал да привлече колекция от интригуващи актьори и да ги постави в непредсказуеми роли - това е подходът му и в "Ние сме каквито сме", в който ще видим Клоуи Севини, Алис Брага, рапъра Кид Къди (в образа на баща на тийнейджърка). Младите персонажи са поверени на Джак Дилън Грейзър (неузнаваем в сравнение с ролята му в IT от 2017) и изгряващата звезда Джордан Кристин Сиймон.

Още коментари можете да видите във видео подкаста на Operation Кino - Inglourious Kunts със Зузи Аспарухова, Сибина Григорова и Станислава Айви.

„Ние сме каквито сме“ е оригинален сериал на HBO и е наличен за стриймване в HBO GO.


Прочетете още: 

"Третият ден" с Джуд Лоу (HBO) - една много кинаджийска история (видео ревю)

Новите сериали по HBO през септември