Спомняте ли си за най-дивото лято от тийнейджърските години? Онова лято на купони, любов и бушуващи емоции, които завинаги ще запазите само за себе си? Новият сериал "We Are Who We Are" (Ние сме каквито сме) на Лука Гуаданино е майсторски красив и провокативен разказ за този неповторим момент от живота на всеки човек. "Ние сме каквито сме" вече е достъпен в стрийминг платформата HBO GO, a видео ревюто му (по-долу в статията) е част от лимитирани коментарни епизоди на подкаста Inglourious Kunts за HBO заглавия в сайта за кино Operation Kino - и в BoulevardBulgaria.

Историята разказва за отношенията между група американски тийнейджъри - деца на военнослужещи, командировани в италианска военна база. Всеки от главните персонажи е изваден от естествената си среда и търси отговори за своята идентичност - от Фрейзър, отглеждан в еднополово семейство, през "момичето на татко" Кейтлин, до феноменалната Бритни (в ролята виждаме 20-годишната дъщеря на Мартин Скорсезе - Франческа).

В "Ние сме каквито сме" е вплетена и паралелна, дълбока сюжетна нишка - тази на отношенията между възрастните мъже и жени, които са избрали да пренесат живота си във военната база на другия край на света.

Това е разказ за израстването и съзряването - емоционално, сексуално и семейно. Това е история за промяната в начините, по които всеки от нас разбира себе си и по които се вижда през очите на другия. Ефектът е подсилен от сцените, в които камерата наднича воайорски в живота на персонажите, сякаш някой дръпва завесата пред очите на зрителя.

Сериалът на Лука Гуаданино ще допадне на хората, които са гледали и харесали както "Euphoria", така и "Here and Now". Със сигурност ще откриете сходства - както в тематиката, така и в стила на разказването й - с британската продукция "Skins" от 2007 г. Макар да може да се определи като нишов сериал, заслужава да се гледа дори заради динамиката и красотата на парти сцената в дома на руски богаташ от Епизод 4.

Търсенето на отговори за сексуалността, голите сцени, резкият контраст между външната среда и вътрешния конфликт на героите са запазена част от провокативния стил на италианския режисьор, познат с филми като "Call Me By Your Name", "Suspiria", "A Bigger Splash" и др. Винаги досега Гуаданино е успявал да привлече колекция от интригуващи актьори и да ги постави в непредсказуеми роли - това е подходът му и в "Ние сме каквито сме", в който ще видим Клоуи Севини, Алис Брага, рапъра Кид Къди (в образа на баща на тийнейджърка). Младите персонажи са поверени на Джак Дилън Грейзър (неузнаваем в сравнение с ролята му в IT от 2017) и изгряващата звезда Джордан Кристин Сиймон.

Още коментари можете да видите във видео подкаста на Operation Кino - Inglourious Kunts със Зузи Аспарухова, Сибина Григорова и Станислава Айви.

„Ние сме каквито сме“ е оригинален сериал на HBO и е наличен за стриймване в HBO GO.


Прочетете още:

 "Третият ден" с Джуд Лоу (HBO) - една много кинаджийска история (видео ревю) "Третият ден" с Джуд Лоу (HBO) - една много кинаджийска история (видео ревю)

 Новите сериали по HBO през септември Новите сериали по HBO през септември


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024