Ники Хейли и Рон Десантис вече са поддръжници на Тръмп

Доскорошните най-сериозни противници на Доналд Тръмп в собствената му партия - Ники Хейли и Рон Десантис - застанаха зад неговатата кандидатура за президент на САЩ от Републиканската партия и призоваха своите привърженици да гласуват за него.

Това се случи само три дни след покушението срещу Тръмп по време на втората вечер на Националния конгрес на Републиканците в Милуоки. Обръщенията на Хейли и Десантис са били добавени към предварителната програма, в която не са били заложени техни речи.

"Още в началото искам да изясная едно нещо: Доналд Тръмп има цялата ми подкрепа. Точка," каза Хейли и допълни, че заявката ѝ е към онези, които “не са съгласни с Доналд Тръмп през цялото време."

"Не е нужно винаги да се съгласни с Тръмп, за да гласувате за него. Вземете мен за пример. Невинаги е било така. Но колкото и да не сме се разбирали, много често е било обратното," каза тя.

Бившият губернатор на Южна Калифорния и бивш посланик на САЩ в ООН отбеляза и постиженията на Тръмп по отношение на външната политика.

"Когато Доналд Тръмп беше президент, Путин не нападаше никого, нямаше войни. И това не е случайно. Путин не нападна Украйна, защото знаеше колко силен е Тръмп. Един силен президент не започва войни, а ги предотвратява," бяха думите ѝ.

Десантис също се обяви за пълна подкрепа на Тръмп.

"Да изпратим Джо Байдън в килера, а Доналд Тръмп - в Белия дом," каза той.

По време на изказванията на двамата Тръмп ги наблюдава отстрани с широка усмивка и има защо: само преди месеци те бяха най-отявлените му критици, отбелязват наблюдатели.

Демонстрацията на единство след покушението срещу Тръмп е и в пълна противоположност с настроенията в Демократическата партия, в която от седмици се водят спорове трябва ли кандидадът ѝ - настоящият президент Джо Байдън - да се оттегли от надпреварата заради съмнения, че възрастта вече му пречи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024