Тя е всичко, за което може да си мечтае една успешна жена - талантът й е всепризнат, красотата й е непреходна, а семейството й е по-сплотено и подкрепящо отвсякога.

Никол Кидман има "Оскар", пет "Златни глобуса", две награди "Еми", съчетава актьорските си ангажименти с продуцирането на нови филми и сериали, а графикът й е запълнен със страхотни проекти независимо от пандемията.

След страхотната си роля в Big Little Lies, Кидман ще се завърне към телевизионния формат с минисериала The Undoing ("Отмяната") в компанията на Хю Грант - "мрачна приказка с мистична и злокобна атмосфера", както Кидман го описва в последното си интервю за "Mariе Claire".

Продукцията, която ще тръгне на 26 октомври по HBO, е създадена по романа на Джийн Корелиц "You Should Have Known" и разказва историята на психотерапевта Грейс Фрейзър, чийто живот рухва след внезапна трагедия и изчезването на съпруга й. Никол Кидман влиза в главната роля по брилянтен начин - предизвикателството да се вглъбява в душите на хората е едно от нещата, които продължават да дават смисъл на професията й. Дъщеря на психолог, Кидман обича да гледа живота през различните перспективи на героините си и да преоткрива тайните на човешкото съзнание.

Режисьор на продукцията е Сюзан Биър, позната за публиката от работата си по шпионския минисериал The Night Manager с Хю Лори и Том Хидълстън, както и по хоръра Bird Box със Сандра Бълок, един от най-популярните оригинални филми на Netflix.

Докато почитателите на Никол Кидман нямат търпение за премиерата на The Undoing, актрисата вече работи по новия си проект - сериала Nine Perfect Strangers, който е създаден по едноименния роман на писателката Лиан Мориарти (автор на Big Little Lies) и чийто съпродуцент е още един от виновниците за успеха на "Големите малки лъжи" Дейвид И. Кели.

Големите роли на Никол Кидман Големите роли на Никол Кидман

Основната работа по Nine Perfect Strangers започва няколко месеца след началото на пандемията, а Никол Кидман предлага да преместят локацията на снимките от САЩ към австралийското крайбрежие, за да бъде по-близо до семейството си.

"Когато помолих актьорите и екипа да преместим цялата снимачна площадка на сериала, те казаха: "Добре, хайде да го направим". Възможността да осигуриш работа на 1400 души от юли до Коледа е огромна радост лично за мен. Продължаваме напред във време, в което никой не прави нищо, а светът ни гледа. Не казвам, че беше лесно. Прекарах доста безсънни нощи. Това е като руска рулетка. Никога не може да си сигурен, че няма да се провалиш. Нужна е много голяма енергия, което представлява допълнителен стрес", казва тя в интервюто си за списанието.

Дистанцията от дома се превръща в сериозен проблем за Кидман, който се опитва да компенсира с близост до възрастната си майка и семейството на сестра си Антония (майка на шест деца).

"Изпуснах 80-тия рожден ден на майка ми и операцията на коляното й, затова сега се опитвам да бъда на разположение. Снощи оставих децата при приятели и отидох на гости у майка ми. Когато ме питат "Какво прави снощи", аз отговарям "Гледах документален филм с мама". Това е моята събота вечер", казва тя.

Какво е да си едновременно актьор и продуцент? "Умножава стреса по 100. Но и разполагам с невероятен екип, който носи тежестта. Когато се появя на снимачната площадка, оставам в образа на героинята си. Не мога да продуцирам в този момент, защото ще проваля задачата си като актриса. Невероятно голямо усилие е да разделям времето между работата, семейството, пандемията. На моменти е изключително болезнено, но после идва и огромна радост. Понеже искам всичко да е хубаво и се старая толкова много, се събуждам в 3 ч. сутринта и започвам да се тревожа - а това е ужасен навик. В същото време си казвам: "Ще се справим", казва Кидман.

Най-високо платените актриси: Сериалите са новото кино Най-високо платените актриси: Сериалите са новото кино

Съпругът й Кийт Ърбън, който се върна в САЩ заради музикалните кънтри награди, се оказа в 2-седмична карантина.

"Никога не сме били разделени за толкова дълго време. Трудно е, затова постоянно си говорим по FaceTime. Това приложение е нашият свят в момента, и слава Богу, че го има. Никога не знаеш какво предстои да се случи. Кой можеше да предскаже тази ситуация. Но все още сме живи и се адаптираме", казва тя.

Никол Кидман: От Лагерфелд и Галиано до Big Little Lies и мистерията на The Undoing

Интровертна и привързана към дома си, Кидман си спомня с удивление за живота си от преди две десетилетия, когато "пътувах до Париж, срещах се с Джон Галиано и Карл Лагерфелд, и водих невероятно бляскав живот". Сега Кидман твърди, че живее "съвсем обикновено, колкото и да е странно".

Създадената от нея продуцентска компания Blossom Films не спира да работи по нови заглавия. През ноември Кидман заминава за Ирландия, където ще снима филм по романа The Expatriates на Джанис Лий; заедно с Рийз Уидърспуун е откупила филмовите права за още една книга от Лиан Мориарти - Truly Madly Guilty.

Кидман е решила да работи с поне една жена-режисьор на всеки 12 - 18 месеца. Това е нейният личен начин да подкрепи каузата, за която работи от 20 години като посланик на добра воля на ООН. С какво по-различно допринасят жените в кино режисурата? "Същото, каквото всеки талантлив режисьор би допринесъл - просто не получават възможността да проявят таланта си".

"Отдадена съм на тази кауза и за мен тя е дълбоко лична. Моята майка нямаше възможността да се отдаде на кариерата, която заслужаваше. Беше медицинска сестра, а трябваше да бъде лекар, но нямаше възможност. Поощряваше ме да се занимавам с това, което искам, като ми казваше: "Няма нужда да стоиш в окови". Обнадеждена съм, когато наблюдавам новото поколение момичета. Но не бива и да подценяваме момчетата. Сестра ми има четирима невероятни синове - важно е да ги научим да бъдат отворени към света, любящи и подкрепящи", казва Никол Кидман.

Премиерата на The Undoing е насрочена за 26 октомври по HBO.

Какво ново да гледаме по HBO през октомври Какво ново да гледаме по HBO през октомври


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024