Николай Денков кани Бойко Борисов на дебат, "за да няма сърдити"

Бившият премиер Николай Денков покани лидера на ГЕРБ и също бивш премиер Бойко Борисов на публичен дебат в някоя от обществените телевизии. Сега и двамата са кандидати за депутати на изборите на 9 юни.

Предложението идва, след като Борисов се разгневи на предизборен билборд на ПП-ДБ. На него снимката на Денков е от едната страна, от другата са ликовете на Борисов и Делян Пеевски, а най-отгоре стои въпросът: "Какъв искате да бъде вашият премиер?".

"Разбра, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо? Не знам. Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни. За да няма сърдити - каня го на публичен дебат", казва Денков във видеообръщение.

Водачът на ГЕРБ внесе жалба срещу агитационния материал, появил се на билбордове в София и Пловдив, защото били засегнати добрите нрави и доброто му име. ЦИК се съгласи с жалбата, макар че скри мотивите си за това, нареди плакатите да бъдат свалени и реши да глоби персонално Денков за изборно нарушение. По закон санкцията може да е до 5000 лв. Бившият премиер от ПП-ДБ обяви, че ще я обжалва пред съда. В сряда стана ясно, че решението на изборната комисия вече е оспорено от коалицията.

Денков казва, че е "готов да говори за всичко" с Борисов публично - по темите, които интересуват хората - от доходите, през инфраструкрурата, до международните предизвикателства пред България. В резултат хората ще могат да направят своя информиран избор по-другата неделя, добавя той.

Очаква се отговорът от ГЕРБ.

Досега Бойко Борисов не е участвал в предизборни лидерски дебати, въпреки че само за последните 3 години предстои шестият поред парламентарен вот.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024