Николай Денков кани Бойко Борисов на дебат, "за да няма сърдити"

Бившият премиер Николай Денков покани лидера на ГЕРБ и също бивш премиер Бойко Борисов на публичен дебат в някоя от обществените телевизии. Сега и двамата са кандидати за депутати на изборите на 9 юни.

Предложението идва, след като Борисов се разгневи на предизборен билборд на ПП-ДБ. На него снимката на Денков е от едната страна, от другата са ликовете на Борисов и Делян Пеевски, а най-отгоре стои въпросът: "Какъв искате да бъде вашият премиер?".

"Разбра, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо? Не знам. Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни. За да няма сърдити - каня го на публичен дебат", казва Денков във видеообръщение.

Водачът на ГЕРБ внесе жалба срещу агитационния материал, появил се на билбордове в София и Пловдив, защото били засегнати добрите нрави и доброто му име. ЦИК се съгласи с жалбата, макар че скри мотивите си за това, нареди плакатите да бъдат свалени и реши да глоби персонално Денков за изборно нарушение. По закон санкцията може да е до 5000 лв. Бившият премиер от ПП-ДБ обяви, че ще я обжалва пред съда. В сряда стана ясно, че решението на изборната комисия вече е оспорено от коалицията.

Денков казва, че е "готов да говори за всичко" с Борисов публично - по темите, които интересуват хората - от доходите, през инфраструкрурата, до международните предизвикателства пред България. В резултат хората ще могат да направят своя информиран избор по-другата неделя, добавя той.

Очаква се отговорът от ГЕРБ.

Досега Бойко Борисов не е участвал в предизборни лидерски дебати, въпреки че само за последните 3 години предстои шестият поред парламентарен вот.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Самолет на "Газпром" се разби в Русия, загинали са трима души от екипажа

На борда не е имало представители на компанията и други пътници

17:52 - 12.07.2024
Важно днес

Съдът остави в ареста полицая, който счупи челюстта на момче в "Кайт бар"

21-годишният обвиняем отказа коментар на влизане в съдебната зала

17:47 - 12.07.2024
Важно днес

Русия е опитала да убие директор на германска фирма, която доставя оръжия на Украйна

Заговорът за убийството на Армин Папергер е бил един от поредицата планове на Кремъл за убийство на ръководители на отбранителната индустрия в Европа.

13:44 - 12.07.2024
Важно днес

България все още не е подкрепила пакта за помощ на Украйна, договорен във Вашингтон

Документът на НАТО урежда подкрепа за Украйна в отбраната

13:40 - 12.07.2024
Технологии

LED устройство с размер на ориз унищожава ракови клетки в дълбочина

Изследователи от университета “Нотр Дам” в Индиана, САЩ създадоха безжично имплантируемо LED устройство за лечение на „дълбоко вкоренени ракови заболявания“, пише сайтът за иновации Interesting Engineering.

13:40 - 12.07.2024