Николай Събев няма да е депутат, но остава "част от отбора на ПП"

Николай Събев - бившият министър на транспорта в кабинета "Петков" - е подал заявление за отказ от спечеления си депутатски мандат от Русе и се оттегля от политиката.

Събев публикува позиция, в която заявява изрично, че "остава част от отбора на ПП" и е готов да помага на партията на Кирил Петков и Асен Василев, но извън Народното събрание.

"Преди година и половина се включих в един ентусиазиран отбор от млади хора, защото вярвам, че България трябва и може да се промени. Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес трябва да са част от изграждането на една нова България.

Днес виждам, че "Продължаваме промяната" е спечелила сърцата на много българи и съм сигурен, че това което започнахме тогава, вече е кауза на голяма част от обществото.

Политическият start-up вече е утвърдена партия, и аз съм спокоен за бъдещето й. Никога не съм искал да бъда професионален политик, и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена", се казва в позицията на Събев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022