Нинова очаква "реваншизъм и компромати" срещу БСП от новия кабинет Снимка: © Министерство на икономиката

Корнелия Нинова предаде управлението в Министерството на икономиката и индустрията на служебния министър Никола Стоянов с рязък тон и обвинения срещу президента Румен Радев.

Нинова коментира, че очаква служебния кабинет да бъде реваншистки настроен спрямо БСП и да "се представят компромати" срещу партията.

"Както виждате, президентът има и специално отношение към мен, след като той назначава на моята длъжност човек, когото съм уволнила. Радев е трябвало да прояви повече въображение, можеше да назначи Александър Михайлов от „Кинтекс”, върху него поне има вече две дела, срещу Стоянов има само една проверка", обяви Нинова, докато предаваше властта.

Тя обвини Радев за това, че "два пъти употреби БСП, за да стане президент, и два пъти ги провали", като заяви, че избирателите на партията вече трябва да са "отворили очите си".

Никола Стоянов беше член на УС на ВМЗ-Сопот до началото на юни 2022 г., когато Корнелия Нинова смени цялото ръководство на военния завод заради лоши финансови резултати.

Впоследствие той я обвини публично в лъжа заради стара сделка за износ на оръжие, което първо е сменило дестинацията си от Афганистан на Украйна, а след това - към трета държава. Нинова твърдеше, че тя е спряла износа, но Стоянов опроверга думите ѝ и посочи, че сделката е осъществена със същия клиент, но със сменено място на доставка.

Кой е Никола Стоянов - бившият шеф на ВМЗ-Сопот, който пое министерството на Нинова след скандала с нея


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024
Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024