Снимка: © Facebook.com/korneliyaninova

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се връща към активна работа, след като даде отрицателен тест за Covid-19. Тя обяви новината в профила си във Facebook. 

Нинова бе приета във ВМА на 30 октомври след положителна проба за коронавирусна инфекция. Няколко поредни дни тя беше на системи, но след това състоянието ѝ се стабилизира и на 6 ноември бе изписана на домашно лечение.

"Благодаря на лекарите и медицинските сестри. Преживях болестта, която е сериозно изпитание, и видях с очите си колко всеотдайно се борят те с нея. Днес медиците имат нужда от нашата помощ, а всеки болен - от съпричастност и подкрепа. Знам, че ще се справим", написа лидерът на социалистите.

"Обсъдихме с колеги народни представители от парламентарната група на БСП за България, които в момента имат готовност и са здрави, да помогнем в тази тежка ситуация. Решихме веднага след представянето и гласуването на нашия алтернативен бюджет в Народното събрание, че ставаме доброволци в болници, където имат нужда от хора", заяви Нинова.

Пред "Сега" тя уточни, че към момента 27 народни представители ще помагат в лечебни заведения. Изключени са депутати, които са болни, под карантина и онези, които са над 60 г.

Преди няколко дни лекарите от парламентарната група на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов и д-р Илиян Тимчев обявиха, че започват работа в Covid-отделението на общинската болница в Свищов, където има недостиг на медицински кадри.

И от управляващата партия ГЕРБ депутат се включи като доброволец. Д-р Емил Тончев работи от средата на октомври и като доброволец в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе началник, преди да влезе в Народното събрание.

Криза в Свищов: Covid-отделението на общинската болница не разполага с лекари


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си