Noble Graphics спечели голямата награда на ФАРА 2021 (всички победители)

Най-голямата награда на ФАРА 2021 - за творческа агенция на годината - за четвърти път отиде при Noble Graphics. Победителят в класацията спечели общо две златни, две сребърни и две бронзови отличия.

На официална церемония бяха връчени наградите на 21-вото издание на най-големия български рекламен фестивал. Noble Graphics, която празнува 20-ата си годишнина, изпревари конкуренцията с общо 67 точки. Агенцията е следвана от The Smarts с 52, а на трето място с равен брой точки – 48 – са Human Agency и Saatchi & Saatchi Sofia.

Медиа агенция на годината от първото издание на Медийния фестивал в рамките на ФАРА е Ogilvy Group със спечелени 29 точки. Втората позиция е за All Channels Advertising с 22 т., а с 20 точки на трето място е proof.

Noble Graphics спечели голямата награда на ФАРА 2021 (всички победители)

Деликатес Житница спечели приза „Рекламодател на годината“. Второто място в класацията се заема от Kaufland България, следвани от Dante International SA - с бранда Fashion Days.

Журито на ФАРА 2021 с председател Душан Дракалски присъди на кампанията Booktrips на McCann Sofia и Mastercard награда Grand Prix за най-добро постижение в българската реклама за годината и пример за подражание за гилдията. По-рано тази година кампанията беше отличена с бронзов "лъв" на фестивала Cannes Lions.

По време на церемонията беше връчена и самата бронзова статуетка на екипа, реализирал проекта. Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), официален представител на Cannes Lions International Festival of Creativity за България, получи възможността да предаде приза от името на организаторите на фестивала Cannes Lions.

ФАРА 2021 събра общо 409 заявки, като само за Творческия фестивал имаше подадени 370 заявки от 31 български агенции. Журито на Медийния фестивал разгледа общо 39 заявки.

Пълният списък с победителите на ФАРА 2021 можете да видите тук.

Целта на фестивала е да покаже постиженията на комуникационната индустрия в България и да отличи най-добрите рекламни форми и комуникационни кампании. Най-големият рекламен фестивал в България се организира от 2000 г. от БАКА. Обединява в себе си конкурс на комуникационни идеи и лекционен панел с участието на уважавани международни лектори. Във ФАРА участват професионалисти от комуникационния бранш, представители на творчески професии, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг специалисти, медии.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И БСП е готова да работи за експертен кабинет с третия мандат

Това заяви председателят на ПГ на партията Борислав Гуцанов на консултациите при президента Румен Радев.

11:00 - 25.06.2024
Европейски дневници

Орбан и Мелони отчетоха общите си виждания, но няма да се съюзяват официално в ЕП

Партия "Фидес" няма да бъде част от групата на Европейските консерватори както се очакваше

09:24 - 25.06.2024
Важно днес

"Възраждане" поиска третия мандат за правителство "с всички без ГЕРБ и ДПС"

Румен Радев припомни на Костадин Костадинов, че не му излизат сметките

09:00 - 25.06.2024
Важно днес

Криминалист: Брендо се предаде, защото нещо го притеснява отвън

Това е избор за оцеляване, казва адв. Димитър Марковски

08:31 - 25.06.2024
Важно днес

Джулиан Асанж излиза на свобода

Основателят на Уикилийкс постигна споразумение със САЩ и се призна за виновен

07:43 - 25.06.2024
Важно днес

Осъден за убийство може да работи в дупнишката болница от затвора

Ако лекарят бъде върнат на работа, присъдата му ще бъде намалена

19:39 - 24.06.2024