Нов терористичен удар във Франция: Трима души са убити в църква

Трима души са загинали след нападение с нож в църквата "Нотр Дам" в Ница в четвъртък сутрин. Антитерористичната прокуратура на Париж е поела разследването на случая.

Френските медии съобщават, че една от жертвите на нападението е обезглавена - подобен акт на насилие беше упражнен срещу парижкия учител по история Самюел Пати, който бе убит от ислямист от чеченски произход.

Самуел Пати - учителят, преподаващ свобода

Le Figaro съобщава, че два часа след атаката в Ница, въоръжен мъж е опитал да нападне полицаи в Авиньон. Нападателят е ликвидиран от службите за сигурност. Все още не е ясно дали двата акта на агресия имат връзка помежду си.

Междувременно, държавната информационна агенция на Саудитска Арабия съобщава, че местен жител е атакувал охранител във френското консулство в Джеда.

Кметът на Ница Кристиан Естроси съобщава, че нападателят от църквата е крещял "Аллах е велик", докато е нанасял ударите с нож. Убиецът е прострелян и арестуван, като в момента се намира в болница.

Двама от жертвите са загинали на място, а трети човек е издъхнал на раните си.

"Това е краят. Трябва да премахнем ислямо-фашизма от нашата страна", казва Естроси в изявление след нападението.

Очаква се президентът Еманюел Макрон да пристигне в града. Ница стана обект на тежък терористичен атентат навръх националния празник на Франция на 14 юли 2016 г., когато нападател се вряза в голяма група хора на крайбрежната алея и уби 86 души.

"Демонът от Париж": Мюсюлманският свят се надигна срещу Макрон


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Политика

Идва ли краят на лидерството на Матео Салвини?

Изправен пред спад в подкрепата сред избирателите си, лидерът на "Лига"  и настоящ заместник министър-председател на Италия Матео Салвини получи остра критика от основателя на партията - Умберто Боси

12:38 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024