Снимка: © Министерство на туризма

Министърът на туризма в оставка Марияна Николова продължава с работата на терен дори по празниците. След като направи няколко инспекции в зимните курорти по-рано през годината, на Великден тя посети Велинград и констатира, че „СПА курортите са пълни“.

„Хората съчетават различни форми на туризъм като спа, балнео и уелнес, поклоннически, еко, селски и преходи. Гостите са основно българи, избрали почивните дни по време на празниците за посещение и пътувания във вътрешността на страната“, е установила Николова, цитирана от пресцентъра на Министерството на туризма.

Вместо на първо място да уточни дали противоепидемичните мерки се спазват, министърът в оставка избра да промотира туризма преди началото на летния сезон: „Хубавото време и поредицата от почивни дни ще допринесат за добро начало на летния сезон, който стартира на 1 май“.

„Както виждате, дори и в празнични дни продължава работата ми на терен, защото за мен е важно да се следи за спазването на въведените мерки“, заяви вицепремиерът в оставка.

През март тя инспектира пистите в Боровец и установи, че „условията за ски са прекрасни“, а преди това направи още няколко проверки в зимните курорти, дегизирана с яке и качулка. Новата ѝ инспекция във Велинград беше явна. Николова не носеше тъмни очила и спортно яке, а тениска с надпис „Весели Великденски празници“.

“Полагаме максимални усилия, за да подпомогнем дейността на бизнеса и туристите да са спокойни за своето здраве по време на посещенията си”, коментира Николова, подчертавайки, че здравните власти правят всичко необходимо, за да гарантират безопасността на туристите по време на пандемията.

Тя проведе разговор със Златко Златанов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация. Според данните му – българите отново са предпочели вътрешния туризъм за Великденските празници.

„Резервациите в последния момент са повече от предварително очакваните. В настоящите почивни дни реализираните посещения в СПА курортите надвишават планираните, което е знак, че родните гости имат интерес към българските туристически услуги и ги предпочитат по време на почивни дни“, каза Златанов.

Марияна Николова твърди, че ще продължи с инспекциите си в страната, а контролът ще е „стриктен и безкомпромисен“. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Най-новият милиардер в Космоса: Бивш барабанист, който си търсеше половинка за пътуване до Луната

Юсаку Маезава е основател на най-големия японски ритейлър

Калина Константинова е номинирана за вицепремиер

Очаква се тя да отговаря за "дигиталната трансформация на държавната администрация"

Край на ерата "Меркел": Олаф Шолц официално е новият канцлер на Германия

Той ще предвожда тройната коалиция между Социалдемократите, "Зелените" и "Свободните демократи"

Какво търси България в Google през 2021 г.

От Кирил Петков и "зелен сертификат" до турския сериал "Безмилостен град"

Да уволниш 900 души с едно обаждане по Zoom: Скандалът с Better Mortgage

"Ако участвате в този разговор, значи сте част от злополучната група служители, които ще бъдат уволнени"

Велислав Минеков пред парламента за казуса с в. "Труд": Връщаме си откраднатата държава

"Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато пред парламента биеха деца и журналисти по време на летните протести?", попита министърът