Снимка: © Министерство на туризма

Министърът на туризма Марияна Николова продължи инспекциите в българските зимни курорти, но вместо да уточни на първо място дали противоепидемичните мерки се спазват, констатира, че „условията за ски в Боровец са прекрасни“, а „българите са по курортите“.

Няколко дни след като защити дисертацията си "Киберетика в управлението на информационните процеси при е-управление", вицепремиерът се върна към обичайните си задължения. В края на миналата година тя разкри, че е инспектирала ски курортите, дегизирана с яке с качулка, но този път не се прикри, макар да сложи тъмни очила.

Министърът на туризма сложи ски обувки и направи проверка на пистите в Боровец. Цитирана от сайта на ведомството, тя каза, че „контролът“ от страна на МТ е „безкомпромисен“. „Чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора“, добави Николова.

Според нея - спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). „Той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва противоепидемичните мерки“.

Освен всичко останало, Николова не пропусна да се наслади на добрите условия за ски в местността Маркуджиците. Тя „поясни“, че има достатъчно сняг за практикуване на зимни спортове. Дори се снима с няколко скиори в Боровец.

„Зимните спортове укрепват вашето здраве“ – това е мотото, което според министъра на туризма е „припознато от българите“, радващи се на „прекрасните условия в планината“.

„Снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. С радост виждам колко скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм“, зарадва се Николова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети