Снимка: © Министерство на туризма

Министърът на туризма Марияна Николова продължи инспекциите в българските зимни курорти, но вместо да уточни на първо място дали противоепидемичните мерки се спазват, констатира, че „условията за ски в Боровец са прекрасни“, а „българите са по курортите“.

Няколко дни след като защити дисертацията си "Киберетика в управлението на информационните процеси при е-управление", вицепремиерът се върна към обичайните си задължения. В края на миналата година тя разкри, че е инспектирала ски курортите, дегизирана с яке с качулка, но този път не се прикри, макар да сложи тъмни очила.

Министърът на туризма сложи ски обувки и направи проверка на пистите в Боровец. Цитирана от сайта на ведомството, тя каза, че „контролът“ от страна на МТ е „безкомпромисен“. „Чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора“, добави Николова.

Според нея - спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). „Той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва противоепидемичните мерки“.

Освен всичко останало, Николова не пропусна да се наслади на добрите условия за ски в местността Маркуджиците. Тя „поясни“, че има достатъчно сняг за практикуване на зимни спортове. Дори се снима с няколко скиори в Боровец.

„Зимните спортове укрепват вашето здраве“ – това е мотото, което според министъра на туризма е „припознато от българите“, радващи се на „прекрасните условия в планината“.

„Снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. С радост виждам колко скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм“, зарадва се Николова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед