Снимка: © Министерство на туризма

Министърът на туризма Марияна Николова продължи инспекциите в българските зимни курорти, но вместо да уточни на първо място дали противоепидемичните мерки се спазват, констатира, че „условията за ски в Боровец са прекрасни“, а „българите са по курортите“.

Няколко дни след като защити дисертацията си "Киберетика в управлението на информационните процеси при е-управление", вицепремиерът се върна към обичайните си задължения. В края на миналата година тя разкри, че е инспектирала ски курортите, дегизирана с яке с качулка, но този път не се прикри, макар да сложи тъмни очила.

Министърът на туризма сложи ски обувки и направи проверка на пистите в Боровец. Цитирана от сайта на ведомството, тя каза, че „контролът“ от страна на МТ е „безкомпромисен“. „Чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора“, добави Николова.

Според нея - спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). „Той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва противоепидемичните мерки“.

Освен всичко останало, Николова не пропусна да се наслади на добрите условия за ски в местността Маркуджиците. Тя „поясни“, че има достатъчно сняг за практикуване на зимни спортове. Дори се снима с няколко скиори в Боровец.

„Зимните спортове укрепват вашето здраве“ – това е мотото, което според министъра на туризма е „припознато от българите“, радващи се на „прекрасните условия в планината“.

„Снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. С радост виждам колко скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм“, зарадва се Николова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

24 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите на 2 октомври

Кандидатските листи за 48 Народно събрание може да са повече от вотовете през 2021

ВАС остави ТЕЦ "Брикел" да работи въпреки замърсяването на въздуха

Централата може да продължи да обгазява, докато тече делото срещу заповедта на Борислав Сандов

Жалби блокират решението на Сандов за спирането на АМ "Струма" през Кресна

Според служебния екоминистър е възможно решението на Сандов да е незаконно

Слави Трифонов нападна отцепниците от ИТН заради листите на ПП

Трифонов обижда Радостин Василев на "предател и жалък службогонец"

Татяна Дончева пропуска Избори 2022, но вече "загрява" за 49 Народно събрание

"Движение 21" няма да се регистрира нито самостоятелно, нито в коалиция

"Раковски" 134 ще е новият "дом" на Европейската прокуратура

Крум Зарков е предложил сградата за делегираните прокурори