Москва отново съобщи, че е атакувана с дронове Снимка: © Twitter

Русия отново съобщава, че на територията на Москва е извършена атака с дрон, при която е повредена сграда в центъра на столицата.

Дронът е бил свален от противовъздушната отбрана, твърдят руските власти, а отломките му са паднали върху Експо центъра в града, който се намира на по-малко от 5 км от Кремъл. Руски официални лица обвиняват Украйна за нападението.

Свидетел на "Ройтерс", който е бил в района, описва, че е чул "мощна експлозия", а снимки в социалните мрежи показват повреден покрив на нежилищна сграда. Руското министерство на отбраната и кметът на Москва Сергей Собянин съобщиха, че няма жертви.

"Около 4 часа сутринта московско време киевският режим извърши поредната терористична атака с помощта на безпилотен летателен апарат срещу обекти, разположени в Москва и Московска област", твърди руското военно министерство без да предоставя доказателства за казаното. Към момента няма официален коментар от Украйна, но страната рядко коментира подобни случаи.

Заради инцидента въздушният трафик е бил спрян за кратко на четирите големи летища около столицата - Внуково, Домодедово, Шереметиево и Жуковски.

Това е поредното нападение над Москва с дронове през последните месеци. До началото на тази година Москва оставаше незасегната от войната в Украйна, но в последно време властите съобщават за удари с безпилотни самолети по различни нежилищни обекти. На 30 май няколко сгради бяха повредени, а след това в края на юли два дрона се врязаха в стъклената фаса на небостъргач.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви тогава, че войната се "връща на територията на Русия" и че това е "неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024
Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024