Нова масова стрелба в Сърбия, има 8 убити и поне 13 ранени Снимка: © Getty Images

Втора масова стрелба в Сърбия тази седмица. Най-малко 8 души са убити, а 13 са ранени в село Дубона, недалеч от Белград. Инцидентът е станал около 23 часа местно време.

Малко по-късно Ройтерс съобщи, че заподозреният е арестуван в околностите на Крагуевац, където живеела майка му. Той е 21-годишен мъж, идентифициран от министъра на вътрешните работи Братислав Гашич като Урос Б. В издирването на стрелеца се включват над 600 полицаи и военнослужещи от сръбските специални части. Властите са разположили хеликоптери и термовизионни камери, за да подпомогнат процеса на залавянето му.

Убийствата са извършени в четвъртък вечерта в 23.00 ч. местно време, съобщи говорителят на сръбското министерство на вътрешните работи. Нападателят е застрелял група хора с автоматично оръжие и е избягал от мястото на инцидента, според обществения телевизионен оператор RTS.

От вътрешното министерство разглеждат този инцидент като акт на вътрешен тероризъм.

Към момента мотивите на извършителя не са известни, но според медиите в Сърбия стрелбата е предшествана от спречкване, а жертвите са застреляни, докато са седели на пейка в двор на училище.

Престъплението се случва само няколко дни след като 13-годишно момче стреля по свои съученици в училище в сръбската столица, като уби 8 деца и един охранител.

Президентът на Сърбия Александър Вучич 13-годишният стрелец от Сърбия отива в психиатрия. Вучич иска промени в наказателната отговорност


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024
галерия

Роуд шоуто на подкаста "Европеец" събра в София евродепутати, народни представители и инфлуенсъри

На 15 май те участваха в дискусия за българския интерес в Европейския съюз и обсъдиха къде е мястото на България при вземането на решения на европейско ниво.

16:33 - 16.05.2024