Новата реклама на Nike: Шедьовър на монтажа и поклон пред силата на спорта

Тази реклама на Nike ще влезе в историята като един от най-добрите примери за майсторство - не само като визия, но и като послание. И то напълно заслужено.

Клипът от 1:30 мин. представлява безпогрешна комбинация от архивни кадри на състезания, в които образите на атлети от различни спортове се сливат в обща картина. "Не можеш да ни спреш" събира в едно цяло Серина Уилямс, Кристиано Роналдо, Рафаел Надал, Елиуд Кипчоге, Леброн Джеймс, Наоми Осака и десетки други звезди с образите на любители, уловени в идентични моменти от играта.

Авторите на клипа са изследвали 4000 записа от различни турнири, за да изберат 72 от тях, които са комбинирани в split-screen ефект. Идеята е на рекламната агенция W+K Portland, продукцията е осъществена от Pulse Films с режисьор Оскар Хъдзън, а видео-ефектите са създадени от компанията A52.

"Ние никога не сме сами. И това е нашата сила", казва гласът зад кадър - думите са на златната медалистка Меган Рапиноу от американския национален отбор по футбол за жени. "Защото когато се съмняват в нас, играем като един. Когато ни възпират, стигаме още по-далеч и сме по-упорити. Ако не ни вземат на сериозно, доказваме им, че грешат. И ако не пасваме на спорта, променяме спорта. Знаем, че невинаги нещата ще се случват по нашия план. Но каквото и да става, ще намерим път. А когато няма справедливост, ще се съберем в името на промяната. Имаме отговорност да направм този свят едно по-добро място. Независимо колко е тежко, винаги ще се връщаме по-силни. Защото нищо не може да спре онова, което можем да направим заедно".

Това е поредната рекламна кампания на Nike, която засяга предизвикателствата пред спортистите след пандемията от Covid-19. Във всеки от клиповете компанията залага на посланието за надеждата и силата на духа, които рано или късно водят до мечтания успех.

Исландия направи страхотен клип за всички изнервени от 2020


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024