На CES 2024, най-мощното технологично събитие в света, Lenovo представи пълна гама от 40 нови устройства и решения, които са задвижвани от изкуствен интелект (AI/ИИ).

Това затвърждава визията на компанията за "AI for All" ("Изкуствен интелект за всички"). Новостите включват нови AI компютърни иновации при лаптопите Yoga, ThinkBook, ThinkPad, ThinkCentre и Legion. При технологичните решения има софтуер за създатели и художници, таблет, софтуерно приложение, функции на Motorola AI, аксесоари и други.

Motorola въвежда нови функции на MotoTalk с AI, за да увеличи производителността търговците на дребно

Motorola представи нови AI функции, достъпни в MotoTalk, платформа за бизнес продуктивност за PC и мобилни устройства, която позволява на бизнес клиентите да създават и управляват задачи и да планират графици за работни дни на своите екипи.

Екипите могат да използват функции като разпознаване на изображения или планиране на маршрути, за да оптимизират ежедневните си дейности.

С „Разпознаване на изображения“ екипите могат да идентифицират и преброят количеството на всеки продукт на рафтовете, да събират информация за цените им и да имат достъп до отчети за всеки магазин, като гарантират спазването на условията за мърчандайзинг.

С AI инструментът също така стратегически могат да се оптимизират търговските маршрути, като се увеличава ефективността по отношение на разстоянието, времето и възможностите за продажби. Тази функция дава възможност за генериране на маршрути и графици за различни полеви екипи за няколко минути и също така обобщава посещенията и представянето на служителите в магазините, спестявайки натоварване за потребителите на MotoTalk.

Creator Zone - нов софтуер за създатели, художници и всеки, който иска да използва силата на генеративния ИИ

Lenovo Yoga Creator Zone окрилява въображението на потребителите, като предлага генериране на изображения. Софтуерът трансформира текстовите описания и скици в зашеметяващи визуализации без сложни подкани, кодове или настройки. Хората просто въвеждат каквото искат да видят и системата незабавно го пресъздава визуално.

Хедлайнери са и новото поколение лаптопи Lenovo Yoga са Lenovo Yoga Pro 9i (16", 9) и Lenovo Yoga 9i 2-в-1 (14", 9), последният от които идва в комплект с Lenovo Smart Pen и ръкав.

Те са проектирани за създателите на съдържание с безкомпромисни стандарти, и двата премиум лаптопа са MIL-STD-810H, висока оценка за за издръжливост. Снабдени са с с най-съвременни компоненти, включително най-новите Intel® Core Ultra процесори за светкавично бърза производителност; физически Lenovo AI Core™ Chip, който захранва стабилна AI функционалност; и мощни батерии за непрекъснато творчество.

Клавишът Copilot

Максимизирането на производителността на процесорите Lenovo AI Core и Intel Ultra в Lenovo Yoga Pro 9i (16", 9) е Lenovo X Power – решение за настройка, задвижвано от машинно самообучение, което подобрява творческите задачи като 3D рендиране и корекция на цветовете чрез разпределяне на процесорната мощност за оптимизиране на производителността, живота на батерията и ефективността на охлаждане.

И двата модела разполагат с клавиш Copilot, който осигурява по-бърз достъп до ежедневния AI спътник. Copilot в Windows 11 използва възможностите на изкуствения интелект за предоставяне на подходящи отговори, обобщаване на имейли, генериране на изображения и т.н.

За учене и забавление - таблетът Lenovo Tab M11

Типично устройството за „me time“ за студенти, ценители на филми и за тези, които обичат да скицират.

Таблетът е оборудван с Lenovo Tab Pen, удобен стилус, който осигурява безкомпромисно писане, рисуване и скициране. Устройството идва с първокласен софтуер, който подобрява използваемостта: Nebo за преобразуване на ръкописен записки в текст, MyScript Calculator 2 за решаване на уравнения и функции в реално време и WPS Office за лесно преглеждане и редактиране на документи.

Игралната екосистема на Lenovo Legion

Новата гейминг екосистема на Lenovo дебютира на CES 2024 с компютри, периферни устройства, софтуер и услуги, базирани на Microsoft Windows 11. Те осигуряват захранване, термики, графики, предимства, задвижвани от AI, и свободата да се изгради най-добрата система за игра. Новото портфолио от персонални компютри включва следните нови 16-инчови геймърски лаптопи и кули Lenovo Legion от 9-то поколение:

Тазгодишните чипове LA AI са по-мощни от всякога, което позволява на лаптопите Lenovo Legion и Lenovo LOQ да постигнат още по-висок FPS, повишена енергийна ефективност и др. И със селекция от геймърски лаптопи, кули, монитори, аксесоари и дори ръчния Lenovo Legion Go, обявен миналата IFA, новата игрална екосистема на Lenovo дава на геймърите да изберат точната настройка, от която се нуждаят, за да постигнат гейминг величие.

Благодарение на стрийминга и сътрудничеството на ново ниво, избрани системи на Lenovo Legion, включително Legion 7i (16", 9) и Legion 5i (16", 9), вече са оборудвани с AvatarMaster.

Ново приложение, задвижвано от AI, AvatarMaster трансформира профилите на потребителите в 3D цифров аватар, с пълни възможности за персонализиране от външен вид и черти на лицето до дрехи и аксесоари. След като създадат и персонализират аватарите си, потребителите могат да анимират и стриймват цифрова версия на себе си по време на видеоконференции, игрови сесии и в множество платформи.

Настолни компютъри

Lenovo представи и нови продукти от серията ThinkBook - настолни компютри ThinkCentre и аксесоари за пазара на малкия и среден бизнес (SMB), с иновативни функции, интелигентен дизайн и подобрения на AI PC.

Новият ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid е гъвкаво хибридно решение, което безпроблемно превключва между лаптоп и таблет. Моделът разполага с хибридно изживяване между Windows и Android система.

ThinkBook 13x Gen 4 е красив и мощен лаптоп Intel Evo Edition с фантастичен живот на батерията, вграден клавиш Copilot и е първият въглеродно неутрален лаптоп на Lenovo за малки и средни предприятия. ThinkBook 14 i Gen 6+ е мощен, гъвкав и интелигентен лаптоп с до зашеметяващ 14,5-инчов 3K дисплей и включва порт за графично разширение (TGX), който поддържа новата докинг станция ThinkBook Graphics Extension (TGX), повишаваща AI изчислителната мощност.

В допълнение, Lenovo демонстрира две уникални устройства за доказване на концепция по време на CES. Mechanical Energy Harvesting Combo е продукт, който използва механично движение и слънчева енергия за захранване на мишка и клавиатура, премахвайки необходимостта от външно зареждане. Продуктът също така поддържа както Bluetooth®, така и 2.4G безжични режими на връзка, като осигурява лесна свързаност с множество устройства.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024