Новите актьори в "Дюн: Част 2": Гответе се за епична битка на Аракис

Подобно на неистовата жажда за власт на барон Харконен, кастът на "Дюн: Част 2" се разраства с неконтролируем апетит.

Вече знаем, че новоизгрялата звезда от "Елвис" Остин Бътлър ще се присъедини към вселената на "Дюн: Част 2", заедно с актьори като Флорънс Пю и Кристофър Уокън.

Освен това, в отбора на Дени Вилньов ще влезе момичето на Бонд, Леа Сейду. Тя ще изиграе Лейди Марго, една от "сестрите" на Бин Джезърит: орденa, към който принадлежат Лейди Джесика и Пол Атреидски. А Флорънс Пю ще се въплъти в принцеса Ирулан, която има периферна роля в романа на Хърбърт. На нея принадлежат списаните хроники в началото на всяка глава, като реално принцеса Ирулан се появява като действащо лице в книгата едва във финалните глави.

Новите актьори в "Дюн: Част 2": Гответе се за епична битка на Аракис

Изглежда, че Вилньов е избрал да я въведе в сюжета по-рано, което навярно е добро решение предвид магнетичното излъчване на Пю на екран.

Синопсисът на втората част предупреждава, че войната е на прага на Аракис, а Пол Атреидски ще събере сериозна армия от Свободни, с която да се противопостави на харконите.

Историята във втория филм ще започне там, където спря първата част - с Пол Атреидски (Тимъти Шаламе) и майка му лейди Джесика (Ребека Фъргюсън), които вече са избягали от хватката на харконите и са се присъединили към Свободните. Те ще обединят сили в борба срещу династията Харконен, които точно са си върнали контрола над пустинната планета Аракис (известна като Дюн) - единственото място, на което се произвежда Подправката.

Пол Атреидски (Тимъти Шаламе) и майка му лейди Джесика (Ребека Фъргюсън) - Дюн

"Дюн: Част втора" ще покаже събитията от втората половина на романа на Хърбърт, показвайки превръщането на Пол в Муад'диб - водач и месия на Свободните, по пътя му към отмъщение за убийството на баща му.

В романа на Франк Хърбърт лейди Марго (Сейду) става съюзник на Пол по време на мисията му да срине харконите и се превръща в основна фигура в битката, като манипулира съзнанието на Фейд-Рота: наследник на харконската династия, в чиято роля ще влезе Остин Бътлър.

Наистина нямаме търпение да видим как Бътлър ще изиграе жестокия, отвратителен Фейд-Рота, но най-мрачният герой в сагата тепърва ще види бял свят във втория филм.

Става дума за Падишах императора Шадам IV: човекът, който вкарва бащата на Пол - дук Лито Атреидски, в капан, изпращайки го на Аракис. В продължението на филма той и барон Харконен ще трябва да се справят с последствията от своя заговор срещy Атреидите и с бунтовете на Свободните.

Кристофър Уокън - Дюн част 2

В кожата на топ злодея влиза неподражаемият Кристофър Уокън.

Очаква се снимките на "Дюн: Част 2" да започнат това лято в Будапеща. Дени Вилньов отново ще бъде режисьор на продукцията, както и един от сценаристите заедно с Джон Спайтс, и продуцент наред с Мери Парент, Кейл Бойтър и Таня Лапоант.

Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Джош Бролин и Зендая отново ще влязат в ролите на Пол, Джесика, Гърни Халик и Чани.

Премиерата на „Дюн: Част II“ е предвидена за 20 октомври 2023 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Столтенберг от Киев: Украинците се борят за свободата си. Москва се бори за имперски илюзии

НАТО е сключила договори за боеприпаси за Украйна на стойност 2,4 млрд. евро

17:41 - 28.09.2023

Дрогиран шофьор на камион уби 23-годишна жена в аварийната лента на АМ "Тракия"

Камион блъсна автомобил, спрял в аварийната лента заради спукана гума

16:59 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на Варна?

Десет кандидати се борят за кметското място във Варна

16:07 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на София?

Общо 22 кандидати се борят за кметското място в София

15:49 - 28.09.2023