Подобно на неистовата жажда за власт на барон Харконен, кастът на "Дюн: Част 2" се разраства с неконтролируем апетит.

Вече знаем, че новоизгрялата звезда от "Елвис" Остин Бътлър ще се присъедини към вселената на "Дюн: Част 2", заедно с актьори като Флорънс Пю и Кристофър Уокън.

Освен това, в отбора на Дени Вилньов ще влезе момичето на Бонд, Леа Сейду. Тя ще изиграе Лейди Марго, една от "сестрите" на Бин Джезърит: орденa, към който принадлежат Лейди Джесика и Пол Атреидски. А Флорънс Пю ще се въплъти в принцеса Ирулан, която има периферна роля в романа на Хърбърт. На нея принадлежат списаните хроники в началото на всяка глава, като реално принцеса Ирулан се появява като действащо лице в книгата едва във финалните глави.

Изглежда, че Вилньов е избрал да я въведе в сюжета по-рано, което навярно е добро решение предвид магнетичното излъчване на Пю на екран.

Синопсисът на втората част предупреждава, че войната е на прага на Аракис, а Пол Атреидски ще събере сериозна армия от Свободни, с която да се противопостави на харконите.

Историята във втория филм ще започне там, където спря първата част - с Пол Атреидски (Тимъти Шаламе) и майка му лейди Джесика (Ребека Фъргюсън), които вече са избягали от хватката на харконите и са се присъединили към Свободните. Те ще обединят сили в борба срещу династията Харконен, които точно са си върнали контрола над пустинната планета Аракис (известна като Дюн) - единственото място, на което се произвежда Подправката.

"Дюн: Част втора" ще покаже събитията от втората половина на романа на Хърбърт, показвайки превръщането на Пол в Муад'диб - водач и месия на Свободните, по пътя му към отмъщение за убийството на баща му.

В романа на Франк Хърбърт лейди Марго (Сейду) става съюзник на Пол по време на мисията му да срине харконите и се превръща в основна фигура в битката, като манипулира съзнанието на Фейд-Рота: наследник на харконската династия, в чиято роля ще влезе Остин Бътлър.

Наистина нямаме търпение да видим как Бътлър ще изиграе жестокия, отвратителен Фейд-Рота, но най-мрачният герой в сагата тепърва ще види бял свят във втория филм.

Става дума за Падишах императора Шадам IV: човекът, който вкарва бащата на Пол - дук Лито Атреидски, в капан, изпращайки го на Аракис. В продължението на филма той и барон Харконен ще трябва да се справят с последствията от своя заговор срещy Атреидите и с бунтовете на Свободните.

В кожата на топ злодея влиза неподражаемият Кристофър Уокън.

Очаква се снимките на "Дюн: Част 2" да започнат това лято в Будапеща. Дени Вилньов отново ще бъде режисьор на продукцията, както и един от сценаристите заедно с Джон Спайтс, и продуцент наред с Мери Парент, Кейл Бойтър и Таня Лапоант.

Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Джош Бролин и Зендая отново ще влязат в ролите на Пол, Джесика, Гърни Халик и Чани.

Премиерата на „Дюн: Част II“ е предвидена за 20 октомври 2023 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Булгаргаз" обяви търг за втечнен природен газ до терминал Ревитуса

Крайният срок за оферти е 16 август. Ако няма уговорено разтоварване - сключените договори се анулират, пише в условията

"Газ не открихме в интерконектора": Вицепремиер се оплака от недовършено строителство на гръцката връзка

Според МРРБ строежът бил "като една луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток и няма хубав достъп до нея"

Flex е по-велико от flat - новите устройства на Samsung

Galaxy Z Flip4 и Fold4 - от лайфстайл и селфита до работа на голям "малък" екран

На екскурзия до Франция - за ваксина срещу маймунска шарка

Европейци пътуват, за да получат имунизация срещу болестта

Играта на Дмитрий Медведев - от мек либерал до агресивен рупор на военната пропаганда

Един разговор с Путин в Астрахан стои в основата на трансформацията му

Журналисти и преподаватели настояват Румен Радев да даде убежище на Алексей Алчин

"Екстрадирането му ще е сериозен удар по авторитета на България"