Advertisement

Могат ли маратонките да подобрят вашето представяне при бягане? Оказва се, че могат. Дори има прецеденти, в които определен тип обувки са били забранявани за ползване по време на състезания, тъй като дават предимство на бегачите. Но има ли връзка между вашето настроение и обувките ви за бягане? При жените със сигурност -  всички знаем, че нищо не оправя женското настроение така, както чифт нови обувки.

Шегата настрана, но глобално проучване, проведено от adidas, поставя акцент върху силата на бягането в постигането на позитивната промяна и подобряването на физическото и душевното здраве на хората.

Бегачите показват 20% по-завишени нива на енергия в сравнение с хора, които не бягат. Повече от 40% от участвалите в проучването, които са започнали да бягат по-често, твърдят, че гледат по-позитивно на живота. Междувременно над 1 на 3 определят ползите за психичното здраве от бягането като един от основните им мотивиращи фактори.

В средата на януари adidas представи ULTRABOOST 21 - най-успешната обувка за бягане на бранда, която този път е обновена след обратна връзка с общността на бегачите. “Най-холистичната обувка досега” - така я нарича Мориц Хьолмюлер, дизайнер на обувките в adidas Running.

Няколко неща правят впечатление в ULTRABOOST 21 - новият силует, който взима най-доброто от оригиналния ULTRABOOST, но го в вкарва в по-дързък дизайн, комбиниран с най-новите технологии. Основното подобрение е в Torsion система в подметката на обувката - новата adidas LEP технология (‘Linear Energy Push’ или Линеен Енергиен Тласък) предоставя 15% повече стабилност в огъването на предната част на обувката.

В допълнение, подметката BOOST е с 6% повече пяна в увеличената част на петата. Тези промени дават повече контрол и комфорт на крака на бегача.

Горната част на маратонката също е измислена така, че едновременно да поддържа добре крака, да дава достатъчно свобода на движение и, разбира се - да е удобна.. adidas продължават да поддържат екологичната си линия и горната част на модела е изработена от PRIMEBLUE материали, които съдържат до минимум 50% рециклирана Parley пластмаса от океаните.

Новата маратонка идва в момент, в който всички сме особено загрижени за здравето си, за физическата си форма и за емоционалното си състояние. След като вече знаем, че бягането е най-бързият път към промяната, ето и 5 причини да посетите тренировка на adidas Runners Sofia.

аdidas Runners Sofia е общност от хора, които бягат за удоволствие, отворена за нови членове. Общността може да намерите на две места в София - Националния стадион "Васил Левски" и Южен Парк, бул. „Петко Каравелов“ 12 - разбира се, и онлайн във Facebook, откъдето да следите графика на седмичните тренировки.

И така, ето ги и причините: Първо, там ще срещнете лично отношение от страна на треньорите. Професионалните треньори на adidas Runners винаги отделят нужното внимание на членовете на общността, никога няма да пропуснат да отговорят на въпрос и със сигурност наблягат на правилния начин на спортуване. Дори и досега да не сте се занимавали редовно със спорт - няма място за притеснения, защото всеки понеделник има тренировки за начинаещи.

Тренировките на adidas Runners Sofia са напълно безплатни и няма нужда от предварително записване. Те се провеждат от понеделник до събота, на две локации в града, а всеки четвъртък можете да тествате най-новия модел обувки за бягане на adidas в Южния Парк.

През седмицата има стречинг, високоинтензивни тренировки, тренировки за скорост и  издръжливост, а в събота сутрин е групата на 5km Run.

Можете да участвате и в събития "Надпревара в града”, още познати и с името Alleycat. Форматът предизвиква участниците да проверят своята логика, бързина и стратегическо мислене. Капитаните на общността Надя и Калин внимателно подготвят листа с локации в София, които всеки трябва да обиколи, за да спечели разнообразни награди, а след това ви очаква и парти в някой столичен бар (когато ги отворят), за да отпразнувате заедно своите постижения.

Общността на бегачите често се включва и в значими каузи, за да вдъхнови членовете си да се грижат не само за себе си, но и за околните. Тази година бегачите участваха в глобалната кампания Run For The Oceans, която събра 1.5 милиона долара в борбата със замърсяването на океаните от пластмаса, а стотици български бегачи пробягаха над 18 хиляди километра за каузата.

adidas Runners организира спортни лагери на морето. Миналото лято се проведе вторият лагер на общността край Приморско в подготовка за триатлона Лъвско Сърце. Така че, ако искате да се готвите за някое определено състезание, капитаните и треньорите на adidas Runners Sofia ще ви помогнат и с това начинание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Минеков извежда ГЕРБ от централата им в НДК на 10 декември

"Нямам време за губене. Това е плячкосване и присвояване"

И БСП са "против" зеления сертификат за парламента, засега депутатите ще влизат без него

ГЕРБ и ДПС са "за" мярката. "Възраждане", очаквано, са "против"

Най-добрите филми на 2021

Drive My Car получава високи оценки от най-добрите критици, в класацията ни попадат още "Дюн" и "Паралелни майки"

Поне до 17 декември тестването на всички ученици е осигурено

Нова пратка от тестове пристигна в склада на БЧК, съобщиха от МОН

ГЕРБ постла стълбите на Министерството на културата с "Труд"

47 НС ще изслушва Велислав Минеков по казуса с редакцията на вестника

Атанас Атанасов от ДБ поиска пред Радев кадрови промени в службите

"Смятам, че позицията на главния секретар на МВР му е твърде висока"