Новият дом на Mercedes-Benz е автомобилният комплекс "Силвър Стар" Снимка: © "Силвър Стар"

Mercedes-Benz има нов дом в лицето на "Силвър Стар" в гр. София. Официалното откриване на автомобилния комплекс бе увековечено със спектакъл и шоу с дрон. На събитието, освен клиенти, партньори и журналисти, специални гости бяха високопоставени представители на компаниите Mercedes-Benz, Daimler Truck и INEOS Grenadier. Домакин на празненството беше главният изпълнителен директор на "Силвър Стар" - Ролф-Юрген Заерле.

„Днес се навършват точно 6 години и 24 дни откакто "Силвър Стар" започна дейността си в България. За такъв кратък период, малко компании у нас могат да се похвалят с постижения като нашите. Инвестирахме общо 45 млн. евро, утроихме оборотите си, а през миналата година Mercedes-Benz оглави пазара на премиум леки автомобили в България. И ето ни днес, на откриването на този уникален за региона комплекс, който ще предложи 5-звездно преживяване за нашите клиенти. Убеден съм, че това е само началото за "Силвър Стар" в България“, заяви по време на откриването Заерле.

Автомобилният комплекс е разположен на територия от 65 000 кв. м. и предлага на едно място всички продажбени и следпродажбени услуги за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси на Mercedes-Benz.

Адресът на "Силвър Стар" и Mercedes-Benz e ул. Челопешко шосе 52 - удобна локация за такъв тип място, в индустриалната зона на район Кремиковци, между Челопешко шосе и Околовръстен път.

Това е първият и единственият комплекс в България, в който е имплементиран и най-новият стандарт на Mercedes-Benz за изключително клиентско преживяване. Като в 5-звезден хотел, както посочи Заерле.

Мястото осигурява чисто нов модел на обслужване с релаксираща и предразполагаща обстановка, която дава възможност на клиентите да се насладят на премиум услугите и продуктите на звездната марка. Модернистичният шоурум е на територия от общо 1700 кв. м. В сервизите за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси, простиращи се на обща площ от 8700 кв. м., е инсталирано чисто ново оборудване от най-висок клас.

Общата разгърната застроена площ на комплекса е почти 13 000 кв. м., като сградата е на два етажа.

На първия етаж или кота нула, освен шоурум и приемна за леки автомобили се помещава и приемна за товарни автомобили, която пък е първата в Европа и света, изпълнена по новия корпоративен стандарт на Daimler Truck, който ще влезе в сила в началото на 2024 г. На територията на комплекса са разположени още два механични сервиза - за леки и за товарни автомобили и автобуси, склад за резервни части, каросерийни и бояджийни сервизи, както и тренинг център.

Изградено е и първото за българския пазар закрито сервизно лоби за леки автомобили, което играе важна роля в новия бизнес процес и подобреното клиентско преживяване. На разположение са и два автокозметични центъра, за леки и товарни автомобили.

Офисната част на сградата е разположена на втория етаж, като тя предлага обширно споделено пространство с модерни и иновативни работни места, изцяло съобразени с процесите по дигитализация, които протичат в компанията.

Инвестиция на "Силвър Стар" в модерния мултифункционален комплекс превишава 18 млн. евро.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024