Новият филм на Бил Мъри е спрян заради оплакване срещу поведението му Снимка: © Getty Images

Снимките на новия филм "Being Mortal" с участието на Бил Мъри са прекратени от студиото Searchlight Pictures след постъпило оплакване за непристойно поведение от страна на 71-годишния актьор.

Компанията е изпратила писмо до всички актьори и служители от снимачния екип, за да ги информира за текущата проверка и за решението да спре временно работата по филма.

"След като разгледахме обстоятелствата, беше решено, че продукцията не може да продължи на този етап. Истински благодарим на всички за усилията, които вложихте в проекта. Надяваме се, че ще можем да възобновим снимките", се казва в писмото.

До момента не е ясно какви са конкретните оплаквания срещу Бил Мъри - ветеран на американското кино, номиниран за "Оскар" за ролята си в "Изгубени в превода" и известен с редовните си появи във филмите на режисьора Уес Андерсън.

Кариерата на Мъри започва още през 70-те години като част от комедийна група за импровизации, преминава през участие в състава на легендарното шоу Saturday Night Live, и стига до Холивуд.

Актьорът е известен с трудния си характер на снимачната площадка, като нерядко влиза в конфликти с колегите и режисьорите. Неотдавна актисата Луси Лю разкри, че Мъри я е обиждал по време на заснемането на филма "Ангелите на Чарли" през 2000 г.

"Бил започваше да бълва обиди. Беше несправедливо, непровокирано, а някои от думите му бяха непростими и неприемливи", казва тя пред Los Angeles Times. Тогава Бил Мъри оправда поведението си с това, че спорът им е бил преувеличен.

NPR обаче цитира още няколко известни актьори, с които той си е партнирал и които също са ставали свидетели и жертви на агресивно отношение в миналото.

Звездата от "Ловци на духове" Дан Акройд разказва, че го е наричал "Murricane" (смесица от "ураган" и фамилното име на актьора) заради честите му гневни изблици. Друг актьор и негов дългогодишен приятел - Харолд Рамис - разказва, че се е скарал с него по време на снимките на "Денят на мармота" до такава степен, че двамата са спрели да общуват в продължение на повече от 20 години.

Синът на актьора Ричард Драйфус разказва, че през 1991 г. "Дисни" са се принудили да наемат охранители за екипа, след като Бил Мъри е замерил колегата си с пепелник и е заплашил продуцентка с физическа разправа.

Съпругата на Бил Мъри Дженифър се развежда с него през 2007 г., като твърди, че той я е удрял в лицето и е оставял заплашителни съобщения на телефона ѝ.

Не е ясно дали "Being Mortal" ще продължи и ако това решение бъде одобрено - дали Мъри ще остане в актьорския състав или ще бъде заменен от друг актьор.

Новите сериали, които да гледаме в почивните дни Новите сериали, които да гледаме в почивните дни


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024