Снимка: © getty images

Дори и след противоречивите отзиви от "The Irishman", комбинация между Мартин Скорсезе, Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо изглежда като гарантиран успех.

Сюжетът на "Killers of the Flower Moon" се гради на едноименната книга на Дейвид Гран. Действието се развива в Оклахома през 20-те години на миналия век - FBI разследва серия от убийства на богати индианци от племето Осаги, които притежават правата над нефта, открит по земите им.

"Мислим, че е уестърн. Със сигурност има каубои, но те разполагат и с коли. Филмът е основно за осагите - индианско племе, на което е дадена ужасна територия, но те я обичат, защото си мислят, че белите никога не биха проявили интерес към нея. Откриват нефт и за десет години се превръщат в най-богатите хора в света на глава от населението," разказва Скорсезe. "След това, също като в Юкон и Колорадо, лешоядите се спускат, европейците пристигат и всичко е загубено."


НОВИТЕ СЕРИАЛИ НА ЛЯТО 2020

ТОП 10 НА НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ NETFLIX ПРОДУКЦИИ В БЪЛГАРИЯ


Колкото и привлекателно да звучи за продуцентските компании тази комбинация от режисьор и актьори, има един малък проблем - Скорсезе не обича да пести средства. Това е и причината Paramount почти да се откажат от проекта. Този факт обаче изглежда, че ще отвори вратата към голямото кино за Apple - врата, на чийто праг технологичната компания е стъпила от месеци.

Заснемането филма, който трябва да излезе догодина, ще струва едни добри 200 милиона долара. Първоначалната прогноза е за 180 милиона, които от Paramount са готови да покрият, но бюджетът продължава да се покачва и това води до нуждата от партньори - Apple се оказват най-добрият вариант, още повече, че са готови да поемат по-голямата финансова тежест.

Нека първо обърнем на внимание на мащаба на продукцията - с бюджет от 200 милиона филми като "The Revenent" и "Once Upon a Time in Hollywood" нямаше да излязат на печалба в САЩ. Продажбите от кината не биха могли да покрият разходите, но намесата на стрийминг услуга в лицето на Apple TV+ помага уравнението да бъде решено.

Всички излизат печеливши от тази ситуация: Скорсезе получава ресурсите, които е поискал, Paramount ще могат все пак да представят филма по кината, преди той да бъде пуснат в стрийминг платформата, като в същото време няма да е нужно да гонят рекордни продажби, за излязат на печалба, а Apple получава диаманта в колекцията си досега.

Технологичната компания вече обяви няколко други проекта - "On The Rocks" на София Копола с участието на Бил Мъри и "Greyhound" на Том Ханкс са двата най-впечатляващи до момента. Комбинация от Ди Каприо, Де Ниро и Скорсезе обаче се извисява над всичко, в което са били замесени до момента.

С установяването на все по-силните позиции на стрийминг платформите, сделката за "Killers of the Flower Moon" е важна победа в заформящото се дълго съперничество с Netflix.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украинците събраха пари и купиха сателит за въоръжените сили: "Украинци, вие сте в космоса!"

Фондацията на украинеца Сергей Притула организира фондонабирането и купуването на сателита

Изтекъл запис от парти със Санна Марин провокира скандал във Финландия

36-годишната жена танцува и пее в компанията на приятели, но опозицията ѝ поиска тест за наркотици

Новата власт "помете" и в бордовете на ВМЗ и "Кинтекс" въпреки съпротивата на БСП

Бившата директорка на ДКК заплашва да съди Министерството на икономиката

Най-известният "глас" на конспирацията QAnon в Германия е арестуван във Филипините

53-годишният мъж ще бъде върнат в Германия, за да бъде съден

Офертата за LNG танкерите изтича: Служебният кабинет не договори нито отсрочка, нито терминал

Още няма отговор от Турция дали може да се намери свободен терминал за разтоварването

Кампанията на Борисов в "Неохим" доведе до жалба пред Финансовия надзор

Владислав Панев иска КФН да провери неверните изявления на Борисов за състоянието на публичното дружество