Новият филм на Скорсезе: Ди Каприо, Де Ниро и бюджет от 200 милиона Снимка: © getty images

Дори и след противоречивите отзиви от "The Irishman", комбинация между Мартин Скорсезе, Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо изглежда като гарантиран успех.

Сюжетът на "Killers of the Flower Moon" се гради на едноименната книга на Дейвид Гран. Действието се развива в Оклахома през 20-те години на миналия век - FBI разследва серия от убийства на богати индианци от племето Осаги, които притежават правата над нефта, открит по земите им.

"Мислим, че е уестърн. Със сигурност има каубои, но те разполагат и с коли. Филмът е основно за осагите - индианско племе, на което е дадена ужасна територия, но те я обичат, защото си мислят, че белите никога не биха проявили интерес към нея. Откриват нефт и за десет години се превръщат в най-богатите хора в света на глава от населението," разказва Скорсезe. "След това, също като в Юкон и Колорадо, лешоядите се спускат, европейците пристигат и всичко е загубено."


НОВИТЕ СЕРИАЛИ НА ЛЯТО 2020

ТОП 10 НА НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ NETFLIX ПРОДУКЦИИ В БЪЛГАРИЯ


Колкото и привлекателно да звучи за продуцентските компании тази комбинация от режисьор и актьори, има един малък проблем - Скорсезе не обича да пести средства. Това е и причината Paramount почти да се откажат от проекта. Този факт обаче изглежда, че ще отвори вратата към голямото кино за Apple - врата, на чийто праг технологичната компания е стъпила от месеци.

Заснемането филма, който трябва да излезе догодина, ще струва едни добри 200 милиона долара. Първоначалната прогноза е за 180 милиона, които от Paramount са готови да покрият, но бюджетът продължава да се покачва и това води до нуждата от партньори - Apple се оказват най-добрият вариант, още повече, че са готови да поемат по-голямата финансова тежест.

Нека първо обърнем на внимание на мащаба на продукцията - с бюджет от 200 милиона филми като "The Revenent" и "Once Upon a Time in Hollywood" нямаше да излязат на печалба в САЩ. Продажбите от кината не биха могли да покрият разходите, но намесата на стрийминг услуга в лицето на Apple TV+ помага уравнението да бъде решено.

Всички излизат печеливши от тази ситуация: Скорсезе получава ресурсите, които е поискал, Paramount ще могат все пак да представят филма по кината, преди той да бъде пуснат в стрийминг платформата, като в същото време няма да е нужно да гонят рекордни продажби, за излязат на печалба, а Apple получава диаманта в колекцията си досега.

Технологичната компания вече обяви няколко други проекта - "On The Rocks" на София Копола с участието на Бил Мъри и "Greyhound" на Том Ханкс са двата най-впечатляващи до момента. Комбинация от Ди Каприо, Де Ниро и Скорсезе обаче се извисява над всичко, в което са били замесени до момента.

С установяването на все по-силните позиции на стрийминг платформите, сделката за "Killers of the Flower Moon" е важна победа в заформящото се дълго съперничество с Netflix.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024