Новият клип на Depeche Mode e сниман в България

Легендарната група Depeche Mode пусна най-новия си клип за песента Wagging Tongue от албума Memento Mori - a видеото се оказа заснето в България, с участието на актрисата Татяна Йолинска.

Черно-белият клип е създаден край язовир "Студена", режисьорът му е Ед Кей от The Sacred Egg, a творчески ръководител е Антон Корбийн (създател на документалния филм Depeche Mode: SPIRITS in the Forest).

Йолинска разказва пред "Дневник", че e станала част от проекта, след като снимачният екип я е харесал и се е свързал с нея чрез кастинг агенция. Тя е завършила актьорско майсторство през 2021 г. в НАТФИЗ, в класа на проф. Ивайло Христов.

В клипа героинята ѝ и нейният партньор прекарват дните си в мълчание в своята вселена, в която общуването се извършва по странни и строги правила. Един ден тя настоява, че е време да говорят.

"Не може ли да бъде написано?", пише младият мъж с тебешир на стената. "Трябва да бъде изговорено", отговаря тя, отново с надпис.

Двамата се отправят към язовира, където цяла група от хора изчакват реда си - възрастен мъж ги допуска внимателно до водата.

Онова, което младата двойка не може да си каже, се "чува" само в подводния свят, а думите им летят като куршуми в края на изтощителния спор.

Образите на Дейв Геън и Мартин Гор се появяват само като видения над повърхността. Двамата не са били в България във времето, в което Йолинска е снимала.

Това е първият албум на Depeche Mode след смъртта на съоснователя и мениджър на групата - Анди Флетчър. В момента Геън и Гор са на световно турне,


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024