Новият клип на Иво Димчев: Erotic Star в атмосферата на φ1.618

Иво Димчев направи премиерата на клипа "Еротична звезда", заснет специално за филма "φ1.618" - дебюта на Теодор Ушев в игралното кино, вдъхновен от романа на Владислав Тодоров "Пумпал".

Премиерата се състоя по време на кино-литературния фестивал Синелибри и беше съпроводена от дефиле с костюми от филма на Ушев.

Режисьор на клипа е Валери Милев. Текстът и музиката са на Иво Димчев, аранжиментът е на Артур Надосян. Оператор е Емил Христов, а продуцент - Орлин Руевски.

Оригиналният сингъл Erotic Star на Димчев излезе още през 2020 г. - клипът също е сниман преди две години като част от φ1.618.

Приключенската антиутопия на Теодор Ушев тръгва по кината в България от 25 ноември, а самият Иво Димчев има участие в него.

Двете водещи роли са поверени на Деян Донков и Мартина Апостолова, партнира им цяла плеяда от талантливи актьори и публични фигури като Ирмена Чичикова, Владимир Люцканов, Николай Станоев, Герасим Георгиев-Геро, Васил Дуев, Китодар Тодоров, Георги Лозанов и др.

„φ1.618“ беше излъчен като част от селекцията на Фестивала за ново кино в Монреал. Кинокритици описват творбата като е „пречистващо пътешествие, което може да напомни на зрителите за главните герои от творбите на Алехандро Ходоровски, без да засяга всички екстремни елементи в тях", и като разобличение на "свят, устремен към своето унищожение".

Световната премиера на „φ1.618“ е на 23 ноември в рамките на фестивала "Black Night Film Festival" в Талин, Естония - два дни по-късно лентата ще може да се гледа и в кината в България.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024
Важно днес

Норвегия забрани руски туристи да пресичат границата ѝ

Изключения ще има само, ако посещават близки роднини

09:23 - 23.05.2024
Важно днес

Eверест взе пет жертви само за денонощие. Още ли е пренаселен върхът?

Непалските власти въведоха ограничение на хората, които могат да изкачат върха

09:06 - 23.05.2024