IKEA и Sonos представиха най-новото произведение от съвместния си проект Symfonisk - рамка за картини с вградена Wi-Fi тонколона, която изпълва всяко пространство у дома с качествен звук.

Устройството ще се предлага за клиентите на IKEA от 15 юли (според спецификите на националните пазари), като ще излезе на пазара в две версии - черна и бяла.

Дълбочината на панела, в който е вграден говорителят, е само 6 см, но дизайнът на звуковата система е внимателно разработен, така че да разпръсква качествен звук към всяка точка на помещението.

Рамката може да се монтира на стената хоризонтално или вертикално, или да се подпре на нея, стъпила върху пода. Снабдена е с преместваеми крачета, които да изчистват евентуалните вибрации от допира с различни повърхности.

Панелът на рамката е създаден от художничката Дженифър Идризи, която пресъздава визията на звука чрез геометрични форми, монохромни цветове и дълбочинна текстура. Паното може да се разкачи от рамката и в бъдеще ще може да се сменя с различни варианти, които IKEA ще разработи.

Symfonisk е "чудесен продукт за малки пространства, тъй като не заема място, лесно се монтира и осигурява много добър звук", казват разработчиците от IKEA.

Рамката се вписва във всеки домашен интериор - за разлика от останалите тонколони, разработени от IKEA и Sonos, нейното предназначение не е да се "скрива" сред останалите елементи от обзавеждането, а да живее свой живот като произведение на изкуството.

"Когато децата ми се прибраха вкъщи и реших да им покажа говорителя, те ми казаха: "Това е страхотна картина, но откъде идва звукът?". Тогава си казах: "Значи наистина е сработило! Точно това искахме да постигнем", разказва Андреас Фредриксон (IKEA) по време на премиерата на рамката Symfonisk.

Разработването на модела се случва в тясно сътрудничество между специалистите по акустичния модел в Sonos от Санта Барбара (Калифорния) и дизайнерите от IKEA в Швеция - мисията им е да гарантират безкомпромисно качество на звука, докато едновременно с това се постигне и специфичният външен вид.

Рамките могат да се свързват помежду си в система или да се комбинират през приложението на Sonos, така че една и съща музика да се излъчва синхронно от различни устройства.

"Искаме да подобрим преживяването на хората у дома, а звукът е част от това усещане. Ние не сме технологична компания, но сме много добри в създаването на приятелства", казва Степан Бегич от IKEA при представянето на модела. "Много хора предпочитат да не купуват тонколони, защото нямат достатъчно пространство за тях или защото не могат да ги впишат сред останалите си мебели. Това беше проблемът, който идентифицирахме, и опитахме да го разрешим с общи усилия".

"Ние правим продукти, които работят заедно в система. Вярваме в това, че клиентите ни трябва да имат възможността да преценят как да ги разпределят в домовете си. Партньорството ни с IKEA дава още повече свобода на потребителите и допринася с художествено преживяване", казва Сара Морис, продуктов мениджър на Sonos.

Серията Symfonisk вече се предлага в два по-ранни модела - безжичния "bookshelf" стриймър и настолната лампа с вграден говорител.


Рекламата на IKEA & Sonos: Саундтракът на вълшебната лампа

SONOS и IKEA: Едно партньорство, за което трябва да знаете


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев се разгневи на Рюте във Фейсбук

България най-вероятно ще остане сама в "чаклнята" на Шенген

00:16 - 03.12.2022

Има опасност България да остане сама извън Шенген

Нидерландия обаче ще подкрепи кандидатурите на Румъния и Хърватия в Шенген

18:06 - 02.12.2022

Кадър на ДПС, оглавявал дирекция на КПКОНПИ, се оказа с плагиатствана дисертация в УНИБИТ

Свързаната с ДПС юристка Христина Атанасова е преписала 43% от научния си труд

17:28 - 02.12.2022

"Хартиената коалиция" продължава с атаките срещу Изборния кодекс

Втори ден т.нар. "хартиена коалиция" прокарва желаните от нея изборния промени

16:35 - 02.12.2022

ГЕРБ може да предложи кабинет на малцинството, но опонентите им предвиждат тройна коалиция

От партията ще запазят в тайна номинацията за министър-председател до понеделник

15:35 - 02.12.2022

Икономистът Никола Янков: Новината на деня не са хартиените бюлетини, а изолацията на България от Шенген 

Без интеграция в Шенген и Еврозоната България ще деградира постепенно до статута на Сърбия, пише Янков.

14:38 - 02.12.2022