"Няма ненаказано добро": Борисов застана зад Мутафчийски Снимка: © Getty Images

Премиерът Бойко Борисов декларира подкрепата си за ген. Венцислав Мутафчийски като ръководител на Националния оперативен щаб след казуса с прекратеното му интервю пред Миролюба Бенатова.

"Ние сме единствената държава, в която жив политик няма одобрен. Ние започваме да тачим българите, когато ги обесят, убият, когато са загинали. Не си спомням жив човек да сме издигнали в култ. Доктор Мутафчийски е направил стотици хиляди операции, маса народ е спасил. Обедини щаба. И той, и Ангел Кунчев, и Тодор Кантарджиев се справиха - всички колеги поздравяват България", каза Борисов на въпрос дали всяването на паника с думите "Яко ще умират хора" трябва да бъде осъдено морално.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: ЗАЩО ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ ИЗПУСНА НЕРВИТЕ СИ


"Едно човешко благодаря, според мен, заслужава Мутафчийски. Не заслужава да го вкараме в затвора. Аз много го уважавам като доктор. Защото като всеки човек като легна на операционната при него, ми е правил какво ли не. Каков да го изкараме, да го осъдим. Ами осъдете ни. Те трябва да осъдят всички политици по света, защото няма лидер - само за Северна Корея не знам - няма друг колега в света, който да не е всял страх", каза Борисов.

Той обяви, че всяко от решенията за отслабване на мерките за безопасност се взема след обсъждане между ръководството на щаба и правителството.

"Докторът си свърши работата, продължава да си я върши. Всеки със своите заслуги. Направихме много. Сега искаме да направим още. Ако някой счита, че може повече - познавам всички много добре и съм ги гледал как се справят. Още малко сме ви нужни, няма кой да се справи по-добре. Имаме с какво да кажем, че сме се справили добре", каза още Бойко Борисов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024