ОАЕ дари 14 т предпазни средства на Палестина, ООН изрази благодарност Снимка: © Unsplash

Обединените арабски емирства са доставили дарение от 14 тона лични предпазни средства и медицинска апаратура за Палестина. Дарението е направено по линия на Плана на ООН за реакция срещу Covid-19, изработен в помощ на палестинския народ.

Администрацията на Специалния координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес Николай Младенов изрази благодарност към правителството на ОАЕ за оказаната помощ.

"ОАЕ са важен партньори, чиято непрекъсната подкрепа за мира и за палестинския народ в този ключов период е високо ценена. Световната солидарност е в интерес на всички хора. Днес се сблъскваме с най-предизвикателната криза от Втората световна война насам. Можем да я преодолеем само ако работим заедно", казва Младенов.

В дарението са включени както медицински предпазни средства, така и оборудване - включително респираторни апарати, които са от първостепенна нужда за спасяването на пациенти с Covid-19 в тежко състояние.

Доставките ще помогнат на палестинските власти да ограничат разпространението на болестта и да смекчат щетите, които тя причинява на здравната система.

Постоянният посланик на ОАЕ в Организацията на обединените нации Лана Заки Нусеибе посочва, че правителството й е благодарно на службата на Специалния координатор за Близкоизточния мирен процес за това, че е спомогнала за помощта за Палестина, както и за усилията на ООН за координиране и подкрепа на глобалната реакция срещу пандемията.

ОАЕ е един от най-големите донори на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци. Между 2013 и 2020 г. държавата е инвестирала над 828 млн. долара за подкрепа на Палестина.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022