Снимка: © Unsplash

Обединените арабски емирства са доставили дарение от 14 тона лични предпазни средства и медицинска апаратура за Палестина. Дарението е направено по линия на Плана на ООН за реакция срещу Covid-19, изработен в помощ на палестинския народ.

Администрацията на Специалния координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес Николай Младенов изрази благодарност към правителството на ОАЕ за оказаната помощ. 

"ОАЕ са важен партньори, чиято непрекъсната подкрепа за мира и за палестинския народ в този ключов период е високо ценена. Световната солидарност е в интерес на всички хора. Днес се сблъскваме с най-предизвикателната криза от Втората световна война насам. Можем да я преодолеем само ако работим заедно", казва Младенов. 

В дарението са включени както медицински предпазни средства, така и оборудване - включително респираторни апарати, които са от първостепенна нужда за спасяването на пациенти с Covid-19 в тежко състояние. 

Доставките ще помогнат на палестинските власти да ограничат разпространението на болестта и да смекчат щетите, които тя причинява на здравната система. 

Постоянният посланик на ОАЕ в Организацията на обединените нации Лана Заки Нусеибе посочва, че правителството й е благодарно на службата на Специалния координатор за Близкоизточния мирен процес за това, че е спомогнала за помощта за Палестина, както и за усилията на ООН за координиране и подкрепа на глобалната реакция срещу пандемията. 

ОАЕ е един от най-големите донори на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци. Между 2013 и 2020 г. държавата е инвестирала над 828 млн. долара за подкрепа на Палестина.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Най-новият милиардер в Космоса: Бивш барабанист, който си търсеше половинка за пътуване до Луната

Юсаку Маезава е основател на най-големия японски ритейлър

Калина Константинова е номинирана за вицепремиер

Очаква се тя да отговаря за "дигиталната трансформация на държавната администрация"

БФС се намеси в сагата с АМ "Хемус": Спря правата на съдия, обвинен в изпиране на 53 млн. лв.

Става въпрос за Борислав Колев, който е топ рефер по футзал

Край на ерата "Меркел": Олаф Шолц официално е новият канцлер на Германия

Той ще предвожда тройната коалиция между Социалдемократите, "Зелените" и "Свободните демократи"

Какво търси България в Google през 2021 г.

От Кирил Петков и "зелен сертификат" до турския сериал "Безмилостен град"

Да уволниш 900 души с едно обаждане по Zoom: Скандалът с Better Mortgage

"Ако участвате в този разговор, значи сте част от злополучната група служители, които ще бъдат уволнени"

Велислав Минеков пред парламента за казуса с в. "Труд": Връщаме си откраднатата държава

"Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато пред парламента биеха деца и журналисти по време на летните протести?", попита министърът