Офицер от руското военно разузнаване е ранен, след като бомба избухна в колата му Снимка: © NEXTA, X

Бомба е избухнала в колата на офицер от руското военно разузнаване в северната част на Москва. Вследствие на взрива той и жена, с която е пътувал, са откарани в болница с изключително тежки наранявания, съобщава вестник "Комерсант".

Руското министерство на вътрешните работи потвърди, че двама души са били ранени при взрив, причинен от детонация на неидентифицирано устройство, но не конкретизираха имената им. Образувано е наказателно производство.

Кадри от експлозията, споделени от руски медии, показват, че бомбата е избухнала секунди след като служителят и неидентифицирана жена са се качили в автомобила. Взривът е бил толкова силен, че са повредени още пет коли в близост, съобщава агенция "Ройтерс".

По информация на „Комерсант“ раненият е служил в Главното управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация (ГРУ).

Изданието "Baza", което се смята за близко до руските служби за сигурност, също съобщи, че става дума за офицер от ГРУ.

Според информационния канал в X NEXTA раненият е Андрей Торгашов, заместник-началник на радиопредавателния център на военно подразделение за сателитни комуникации, а неидентифицираната жена е неговата съпруга.

Тази информация не може да бъде независимо проверена.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024