Охранител на "Делта гард" е пребил млад мъж в "Кайт бар" на плаж Градина

Охранител на частната фирма "Делта гард" е пребил младо момче с метален бокс в "Кайт бар", част от къмпинг Кайт Градина.

Пострадалият е със счупена челюст на три места вследствие на ударите. Момчето е студент в първи курс, завършил е гимназия преди година с пълно отличие, съобщава неговият приятел Владимир Чешмеджиев, който първи сигнализира за нападението.

От "Кайт бар" потвърждават официално за инцидента в позиция, която публикуваха във Facebook.

Управата на заведението съобщава, че "става въпрос за превишени права и безразсъдно поведение на служител от охранителна фирма".

"Ние никога не сме толерирали подобно поведение и ежедневно разговаряме с нашите охранители да уважават клиентите ни и да са в тяхна помощ. Уверяваме ви, че въпросният служител ще понесе своята отговорност спрямо законите на България", казват от бара.

От МВР-Бургас също потвърдиха за случая, вече има образувано досъдебно производство. Разпитани са множество свидетели, разследването продължава.

Побоят се е случил в нощта на 1 юли. Снимки на пострадалия младеж и на предполагаемия извършител бяха разпространени в социалните мрежи от него и от Владимир Чешмеджиев. Самоличността на заподозрения не е официално известна и потвърдена. Ето какво разказва Чешмеджиев в сигнала си:

"До това се стигнало след като друго момче в заведението Кайт бар седнало неволно на част от декора на бара. При сядането съборил парче пица. Секунди след това без никакви обяснения, охранителят от фирмата "Делта гард" го свалил на земята с удар в главата и продължил да го бие.

Тогава студентът първи курс – Влади, мой адаш, се намесил, като отишъл при охраната и единствено попитал защо го бие, опитал се е да го разубеди и се е извинявал от негово име. Като през цялото време е бил с вдигнати ръце, в знак на извинение.

За секунди охранителят се е обърнал и започнал да го удря с бокс в челюстта. Още с първия удар Влади изпада в безсъзнание на земята и едва след като връща съзнание, разбира, че ударите са били с бокс, а челюстта му е счупена", пише той в профила си във Facebook.

Извършителят е бил посочен от няколко свидетели, но "полицията заявила, че няма право без основание да навлиза на територията на заведението и поискала двамата от свидетелите да дадат показания в районното".

От полицията в Бургас отричат да са отказали да съдействат в нощта на инцидента - изпратени са два екипа от Жандармерията и от Районното управление на МВР в Созопол. Проблемът с достъпа до заведението е бил предизвикан от струпването на множество автомобили на еднолентовия път към плажа в нощта на Джулай морнинг.

Пострадалият младеж е бил приет по спешност в Окръжна болница в Бургас, след това е насочен към друга клиника в град, а оттам е прехвърлен към "Пирогов", където е опериран.

"Напълно недопустимо е да се стига до такова подло насилие за нещо толкова елементарно - в случая обикновена устна молба. Подло е, защото е без предупреждение, скришно и с оръжие. А е недопустимо, защото е неосновано. Нито възспира някакво действие, нито предотвратява такова. От най-елементарна комплексарщина е", коментира Владимир Чешмеджиев, който призовава случаят да бъде разгласен, за да не остане без последици за извършителя на побоя.

Охранителната фирма "Делта гард" беше в процедура на отнемане на лиценза между 2021 и 2024 г. по искане на МВР, но накрая Върховният административен съд реши да ѝ позволи да извършва частната си охранителна дейност.

Нейният съосновател Димитър Спасов - Митко Каратиста се оказа разследван от прокуратурата в Бургас още от 2019 г., поради което той е трябвало да се оттегли от управлението. Пропускът на прокуратурата да му предяви обвинението навреме беше използван като основание за отсъждане в полза на "Делта гард" по жалбата срещу отнемането на лиценза.

Фирмата е известна от разследванията на Антикорупционния фонд срещу Петьо Петров - Еврото за отнемането на асансьорния завод "Изамет" от Илия Златанов и сина му.

"Делта гард" е охранявала и ресторанта "Осемте джуджета" на Петьо Еврото.

Същата фирма беше наета за охрана на последните два конгреса на БФС, а преди няколко седмици следеше за сигурността и на т.нар. Шествие за семейството - алтернативата на "София прайд".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Байдън иска край на драмата около номинацията му с писмо до Конгреса

Байдън изпрати писмо до демократите в Конгреса и поиска "да се сложи край" на въпроса за кандидатурата му

19:40 - 08.07.2024
Живот

С черна лента и през сълзи украинката Елина Свитолина отбеляза победа на Уимбълдън

Украинската тенисистка разказа на корта за трудността да играе днешния мач след новините от родината ѝ

17:51 - 08.07.2024
Важно днес

Макрон не прие оставката на Габриел Атал на фона на политическата безизходица

Министър предупреди за риск от "финансова криза" след резултата от изборите

17:01 - 08.07.2024
Важно днес

Пеевски се оплака от натиск на Чакъров над областни структури

Местни лидери ще подават жалби, Пеевски кани Доган на среща през медиите

16:10 - 08.07.2024
Важно днес

За първи път: Съдът в Страсбург отмени решение срещу България за смяна на пола

Жалбоподателят сега ще трябва да върне на държавата обезщетението от 7500 евро

15:52 - 08.07.2024
Живот

Ярослава Махучих - момичето с плитките, което чупи рекорди и говори за войната

Украинката печели медали и за да се чува гласът на страната ѝ

15:31 - 08.07.2024
Важно днес

ДАНС арестува председателя на "Русофили"-Пловдив (Обновена)

Това не е първата акция на ДАНС срещу представител на движение "Русофили"

15:28 - 08.07.2024