Окончателно: 18 г. затвор за акушерката, пребила новородено момиче Снимка: © Getty Images

Акушерката Емилия Ковачева получи присъда 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим заради опита за умишлено убийство на новородено дете през 2015 г.

Върховният касационен съд потвърди на 9 ноември решението на Софийския апелативен съд за наложеното наказание. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Акушерката от „Софиямед“ беше обвинена, че в нощта между 17 и 18 април 2015 г. е направила опит за умишлено убийство срещу новородената Никол. В продължение на час и половина тя е нанасяла юмруци и е душила бебето, което е било на 3 дни. Нанесла му е 39 удара, които довели до счупена черепна кост и няколко други тежки травми. Побоят е бил записан на камерите в неонатологичното отделение.

Лекари от болницата са се намесили и са спасили момичето, което сега е на шест години. То продължава да приема лекарства, защото има тежка епилепсия.

Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост, заключава съдът.

Софийска градска прокуратура е предприела без забавяне действия в изпълнение на наложеното наказание – привеждането на осъдената Емилия Ковачева в затвора в гр. Сливен.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024